Také skvelé, že si na mäso ani nespomeniete: Zemiakové gule zapečené s omáčkou a syrom!

Pri tomto skvelom jedle zo zemiakov vám skutočne mäso nebude vôbec chýbať. Sýte, lahodné a vynikajúce jedlo vykúzlite z bežnej prílohy, raz-dva.

Pri tomto skvelom jedle zo zemiakov vám skutočne mäso nebude vôbec chýbať. Sýte, lahodné a vynikajúce jedlo vykúzlite z bežnej prílohy, raz-dva.

Postup:

1 kg zemiakov

75 g masla

100 g strúhaného syra

2 vajciach3 lyžice hladkej múky

Soľ a čierne mleté korenie

...

150 g strúhaného syra

Na omáčku:

200 ml paradajkového pyré

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

1 strúčik rpetlačeného cesnaku

Čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode. Necháme vychladnúť a potom ošúpeme a roztlačíme na kašu.

K zemiakom pridáme 100 g syra, vajcia, múku a vymiešame jednotné cesto. Z cesta formujeme gule, ktoré uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom.

Všetky prísady na omáčku zmiešame a nalejeme na zemiakové gule.

Misu vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Po 15 minútach pečenia posypeme syrom a dopečieme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)