RECEPT na zapečené so šunkou a syrom musíte skúsiť: Pečiem ich takto už 25 rokov!

Vynikajúci obed pre celú rodinu.

 

 

Potrebujete len pár surovín a za lacný peniaz máte vynikajúce jedlo.

U nás sú tieto zemiaky obľúbenejšie ako klasické francúzske zemiaky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

5 nakrájaných zemiakov

1 lyžička soli

200 gramov šunovej alebo jemnej salámy

1 cibuľa

Olej

2 lyžice masla

2 polievkové lyžice múky

500 ml mlieka

1 lyžička soli

1 lyžička čierneho korenia

1 čajová lyžička sušenej petržlenovej vňate

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky.

 

 

Dáme variť do osolenej vody.

Uvaríme domäkka (nerozvaríme).

Teraz si nakrájame šunku na štvorčeky.

Nakrájame aj cibuľku.

 

 

Na panvici zahrejeme olej – najskôr osmažíme šunku.

Následnej pridáme cibuľu a spolu restujeme.

Pripravíme si omáčku:

V hrnci si rozpustíme maslo.

privedieme do varu a pridáme múku.

 

 

Dôkladne rozmiešame – postupne pridávame mlieko.

Miešame, aby v zmesi neboli hrudky – varíme, kým nezískame hustejšiu omáčku.

Pridáme do nej aj soľ, korenie a petržlenovú vňať.

Pripravíme si zapekaciu misu – na dno dáme naberačku omáčky.

 

 

Na omáčku navrstvíme uvarené, scedené zemiaky a orestovanú šunku s cibuľou.

Zalejeme zvyšnou omáčkou.

Navrch nastrúhame syr a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels