Zapečené nové zemiaky s mletým mäsom a smotanou 3v1: Len uložte na plech a máte nesmierne chutný obed alebo večeru!

Tento recept je výborný nielen chuťovo, ale aj preto, že jeho príprava je veľmi rýchla, jednoduchá a všetko máte pohodlne na jednom plechu. Určite skúste, je to vynikajúce!

Tento recept je výborný nielen chuťovo, ale aj preto, že jeho príprava je veľmi rýchla, jednoduchá a všetko máte pohodlne na jednom plechu. Určite skúste, je to vynikajúci obed 3v1!

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

1 veľkú cibuľu

500 g mletého mäsa

200 g eidamu

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 staršie rožky trochu mlieka

1 téglik smotany na šľahanie

soľ

farebné korenie

sušený cesnak

olej

Postup:

Do mletého mäsa nastrúhame syr, pridáme vajcia a kúsky rožkov, ktoré sme nechali zmäknúť v troške vlažného mlieka. Mierne osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a polovicou ich množstvo vyskladáme dno olejom vymastenej zapekacej nádoby.

Posypeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Zalejeme polovicou téglika smotany, uložíme na ne nakrájanú cibuľu a navrch rozprestrieme mäsovú zmes. Keby to šlo ťažko, pomôžeme si rukami, namočenými v studenej vode.

Mäsovú zmes poukladáme zvyškom zemiakov, ktoré opäť osolíme, okoreníme a posypeme cesnakom.

Zalejeme zvyšnou smotanou a zapečieme v rúre, vyhriatej na 160 stupňov asi hodinku do zlatista.