Hlávková kapusta a mäso tvoria vynikajúcu kombináciu a preto neváhajte a pripravte si tento netradičný recept.
Mäsko sa ukladá na plátky kapusty a zapečie v rúre.
Je to naozaj chutné a sýte jedlo!
Tento recept z youtube je navyše veľmi jednoduchý.
Potrebujeme:
2 hlávky kapusty
soľ
čierne korenie
6 plátkov krkovičky
2 PL kyslej smotany
1 PL majonézy
2 paradajky
1 cviklu
1 uhorku
1 mrkvu
červenú cibuľu
kôpor
2 PL rastlinného oleja
100 g tvrdého syra
Postup:
Kapustu si umyjeme a osušíme.
Nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a okoreníme.
Na panvicu si dáme trochu rastlinného oleja.
Kapustu osmažíme asi 2 minúty z každej strany.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie.
Naukladáme naň plátky kapusty.
Mäso si nakrájame na stredne hrubé rezne.
Osolíme, okoreníme – ak chcete, môžete pridať aj iné korenie či bylinky.
Teraz si mäsko z oboch strán sprudka osmažíme asi 2 minúty z každej strany na rozhorúčenom oleji.
Potom ho vyberieme z panvice a pripravíme si omáčku.
Do misky si dáme smotanu, pridáme majonézu a touto zmesou potrieme každý kapustný plát.
Na kapustu navrstvíme pláty mäsa a takisto ich potrieme pripravenou omáčkou zo smotany a majonézy.
Paradajky si umyjeme, nakrájame na kolieska a navrstvíme na mäso.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
V hrnci si medzitým cviklu uvaríme do mäkka, uhorku, aj mrkvu si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Nakoniec nastrúhame aj uvarenú a ošúpanú cviklu.
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky.
Všetku zeleninu zmiešame v mise spolu s nasekaným kôprom, soľou a rastlinným olejom.
Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a pred dopečením ho navrstvíme na zapečené mäso.
Necháme zapiecť kým sa syr neroztopí.
Hotovo, môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: