plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obložené kuracie rezne so zemiakmi, na ktoré nedám dopustiť: Chutné, šťavnaté a zbožňuje ich celá rodina!

Hľadáte tip na chutný a nenáročný obed, ktorým potešíte cez víkend svoju rodinku? Práve ste ho našli :)

Hľadáte tip na chutný a nenáročný obed, ktorým potešíte cez víkend svoju rodinku? Práve ste ho našli :)

Potrebujeme:

Kuracie rezne – 2 ks (asi 500 g)

Zemiaky – 500 g

Cibuľa – 1 ks

Šampiňóny – 150 g

Syr – 100 g

paradajka – 1 ks

Majonéza – 2 lyžice

Vajce – 1ks

soľ

korenie

Postup:

Kuracie rezne nakrájame na menšie kúsky a nakepeme pod fóliou.

Ochutíme soľou a korením.

Zemiaky aj cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Rovnako si nakrájame aj šampiňóny.

Do misy vymastenej olejom uložíme najskôr cibuľu a potom zemiaky, ktoré sme si ochutili soľou.

Na zemiaky navrstvíme kuracie mäso a následne šampiňóny.

Prikryjeme fóliou a dáme zapiecť do rúry na 25 minút (teplota 200 stupňov).

V miske si zmiešame nastrúhaný syr, nakrájanú paradajku, vajce a majonézu.

Ochutíme soľou a korením.

Navrstvíme na zapečené rezne a dáme bez fólie zapiecť ešte na 10-15 minút.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup:

 

Najlepšie recepty na dnes