Toto jedlo nikdy neomrzí: Takto zapečené kuracie prsia u nás musia byť na stole každý týždeň!

1893

Tento recept z youtube na zapečené kuracie prsia so syrom je veľmi jednoduchý a miluje ho celá rodina.

Jeho príprava je časovo nenáročná, takže je to skvelý recept aj pre zaneprázdnených ľudí!

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

soľ

čierne korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

červenú mletú papriku

talianske bylinky podľa chuti

1 mrkvu

1 paradajku

100 g tvrdého syra

90 g tvrdého syra (iný druh)

petržlenovú vňať

2 strúčiky cesnaku

2 PL kyslej smotany

rastlinný olej

Na zemiaky:

5 zemiakov

200 ml šľahačkovej smotany

soľ

čierne korenie

červenú mletú papriku

talianske bylinky podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia si narežeme na tenké plátky.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a naklepeme z oboch strán tĺčikom na mäso. 

Následne z oboch strán osolíme, okoreníme, opaprikujeme a posypeme bylinkami.

Koreninovú zmes dobre rozotrieme rukou. 

Mrkvu si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Paradajku si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. 

Jeden druh tvrdého syra si nastrúhame na jemnom strúhadle a rozdelíme na dve časti.

Druhý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle.

Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno. 

Mrkvu, oba druhy syrov, paradajku a vňať dáme spolu do misy, pridáme prelisovaný cesnak, smotanu, soľ, koreniny a dobre premiešame. 

Takto pripravenú zmes natrieme na každý kurací plát, zrolujeme.

Uložíme vedľa seba do vymastenej jenskej misy.

Nakoniec prikryjeme mokrým papierom na pečenie.

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme asi 35 – 40 minút pri teplote 180 °C.

Po uplynutí tejto doby mäso vyberieme z rúry, posypeme druhou časťou strúhaného syra, ktorý sme si odložili.

Zapečieme ešte 5 – 7 minút. 

Hotové jedlo môžeme posypať nasekaným kôprom.

Prajeme dobrú chuť!

TIP: K tomuto mäsku si môžete pripraviť napríklad zapečené zemiaky so smotanou. 

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár