Zapečené kaiserky: Predjedlo, s ktorým sa stanete kráľom večierkov!

Lahodné plnené zapekané kaiserky, ktoré si natoľko zamilujete, že ich budete jesť každý deň.

Fantastické pohostenie pre návštevu, ktoré je nielen chutné, ale aj lacné.

 

 

Výnimočne jednoduchý recept z youtube kanála Jana C. na famózne zapečené žemle.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

maslo

cesnak

goudu

pažítku

jarnú cibuľku

4 menšie rajčiny

šunku

anglickú slaninu

salám

grilovacie korenie

6 kaiseriek

Postup:

Na začiatku si na hrubo nastrúhame goudu do misky.

Do hlbšej misky pridáme maslo a roztopíme ho v mikrovlnke.

 

 

Ošúpaný cesnak pretlačíme do misky s maslom.

Potom pridáme na jemno nakrájanú pažítku.

 

 

Na veľký tanier si pripravíme šunku, slaninu, salámu, na plátky nakrájanú rajčinu a jarnú cibuľku.

Do misky s maslom a pažítkou pridáme grilovacie korenie.

Lyžičkou premiešame.

 

 

Ďalej do misky pridáme jarnú cibuľku a zamiešame.

Do kaiseriek urobíme nožom zárezy.

 

 

Maslovú zmes rozotrieme do zárezov v žemli.

Potom pridáme nastrúhaný syr.

 

 

Do stredu vložíme zrolovanú šunku a do zárezov po krajoch vložíme salámu.

Ďalej vložíme slaninu, plátok paradajky a vrch posypme cibuľkou.

 

 

Ingrediencie môžeme vkladať do žemle podľa vlastnej fantázie.

Žemle poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme ich do predhriatej rúry.

Pečieme 10 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do chrumkava upečené kaiserky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay