Lahodné plnené zapekané kaiserky, ktoré si natoľko zamilujete, že ich budete jesť každý deň.
Fantastické pohostenie pre návštevu, ktoré je nielen chutné, ale aj lacné.
Výnimočne jednoduchý recept z youtube kanála Jana C. na famózne zapečené žemle.
Potrebujeme:
maslo
cesnak
goudu
pažítku
jarnú cibuľku
4 menšie rajčiny
šunku
anglickú slaninu
salám
grilovacie korenie
6 kaiseriek
Postup:
Na začiatku si na hrubo nastrúhame goudu do misky.
Do hlbšej misky pridáme maslo a roztopíme ho v mikrovlnke.
Ošúpaný cesnak pretlačíme do misky s maslom.
Potom pridáme na jemno nakrájanú pažítku.
Na veľký tanier si pripravíme šunku, slaninu, salámu, na plátky nakrájanú rajčinu a jarnú cibuľku.
Do misky s maslom a pažítkou pridáme grilovacie korenie.
Lyžičkou premiešame.
Ďalej do misky pridáme jarnú cibuľku a zamiešame.
Do kaiseriek urobíme nožom zárezy.
Maslovú zmes rozotrieme do zárezov v žemli.
Potom pridáme nastrúhaný syr.
Do stredu vložíme zrolovanú šunku a do zárezov po krajoch vložíme salámu.
Ďalej vložíme slaninu, plátok paradajky a vrch posypme cibuľkou.
Ingrediencie môžeme vkladať do žemle podľa vlastnej fantázie.
Žemle poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme ich do predhriatej rúry.
Pečieme 10 minút pri teplote 180°C.
Do chrumkava upečené kaiserky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: