plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zapečené bravčové mäso s cesnakom, horčicou a zeleninou na jednom pekáči: Mäsko mäkké a krásne šťavnaté a prílohu už robiť nemusíte!

Super obed, rýchly a u nás veľmi obľúbený. Odporúčam aj tým, ktorí majú radi recepty z jedného pekáča.

Super obed, rýchly a u nás veľmi obľúbený.

 

 

Odporúčam aj tým, ktorí majú radi recepty z jedného pekáča.

Potrebujeme:

700 g bravčového mäsa

1 lyžica horčice

4 strúčiky cesnaku

 

 

1 téglik sladkej smotany

0,5 l vody

čerstvá petržlenová vňať

olej

 

 

soľ

korenie

1 Cibuľa

4 uvarené zemiaky nakrájané na plátky

 

 

Vývar alebo voda na podliatie mäsa

Postup:

Mäso osolíme a okoreníme.

Sprudka opražíme na rozpálenom oleji (môžeme mäso nakrájať na kocky, alebo na tenšie plátky).

 

 

Smažíme asi 7 minút.

Potom prilejte vvývarom.

Dusíme 15 minút pod pokrievkou.

 

 

Potom premiestnite celú zmes do pekáča, na ktorého dno sme si nakrájali zemiaky a cibuľu.

Pripravte omáčku:

Zmiešajte horčicu, smotanu, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať.

Zmesou mäso a zeleninu zalejte.

 

 

Pečieme na 180 stupňov po dobu 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes