Super obed, rýchly a u nás veľmi obľúbený.
Odporúčam aj tým, ktorí majú radi recepty z jedného pekáča.
Potrebujeme:
700 g bravčového mäsa
1 lyžica horčice
4 strúčiky cesnaku
1 téglik sladkej smotany
0,5 l vody
čerstvá petržlenová vňať
olej
soľ
korenie
1 Cibuľa
4 uvarené zemiaky nakrájané na plátky
Vývar alebo voda na podliatie mäsa
Postup:
Mäso osolíme a okoreníme.
Sprudka opražíme na rozpálenom oleji (môžeme mäso nakrájať na kocky, alebo na tenšie plátky).
Smažíme asi 7 minút.
Potom prilejte vvývarom.
Dusíme 15 minút pod pokrievkou.
Potom premiestnite celú zmes do pekáča, na ktorého dno sme si nakrájali zemiaky a cibuľu.
Pripravte omáčku:
Zmiešajte horčicu, smotanu, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať.
Zmesou mäso a zeleninu zalejte.
Pečieme na 180 stupňov po dobu 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes