Zapečené bravčové mäso s cesnakom, horčicou a zeleninou na jednom pekáči: Mäsko mäkké a krásne šťavnaté a prílohu už robiť nemusíte!

Super obed, rýchly a u nás veľmi obľúbený. Odporúčam aj tým, ktorí majú radi recepty z jedného pekáča.

Super obed, rýchly a u nás veľmi obľúbený. Odporúčam aj tým, ktorí majú radi recepty z jedného pekáča.

Potrebujeme:

700 g bravčového mäsa
1 lyžica horčice
4 strúčiky cesnaku
1 téglik sladkej smotany
0,5 l vody
čerstvá petržlenová vňať
olej
soľ
korenie

1 Cibuľa + 4 uvarené zemiaky nakrájané na plátky

Vývar alebo voda na podliatie mäsa

Postup:

Mäso osolíme a okoreníme a sprudka opražíme na rozpálenom oleji (môžeme mäso nakrájať na kocky, alebo na tenšie plátky). Smažíme asi 7 minút.
Potom prilejte vvývarom a dusíme 15 minút pod pokrievkou. Potom premiestnite celú zmes do pekáča, na ktorého dno sme si nakrájali zemiaky a cibuľu.

Zmiešajte horčicu, smotanu, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať. Zmesou mäso a zeleninu zalejte. Pečieme na 180 stupňov po dobu 20 minút.

...

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes