Zapečená kapusta so zemiakmi: Rýchly a lacný SEDLIACKY obed s výbornou chuťou!

Jednoduché, rýchle a chutné sedliacke jedlo. Zemiaky, kapusta to ide skvele k sebe.

 

 

Skúste toto je vynikajúce jedlo, ktoré si po sviatočnom hodovaní určite zamilujete.

Dokonca, ja ho robím aj úplne bez mäsa, je to naozaj super domáci recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

kapusta hlávková

cibuľa

cesnak

čierne korenie

soľ

hladká múka na zahustenie

údenina slaninka

zemiaky

Voliteľné:

Klobása

Uvarené alebo upečené mäso

Kyslá smotana

Postup:

Kapustu nakrájame na rezance.

 

 

Ak chcete, môžete kapustu aj nastrúhať, ale lepšia je na hrubšie kúsky.

Pripravíme si panvicu.

Na masti speníme cibuľku.

K cibuli pridáme kapustu a dobre premiešame.

 

 

Dusíme do polomäkka.

Ku koncu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, korenie a soľ.

Zahustíme klasicky pomocou múky.

Dodusíme do mäkka.

Nakoniec k tomu pridáme nakrájanú údeninu a slaninku.

 

 

Vedľa si uvaríme olupané a nakrájané zemiaky.

Nakoniec premiešame kapustu so zemiakmi a dáme na 10 minút zapiecť.

Ak chcete, jedlo môžete vylepšiť kyslou smotanou alebo tvrdým syrom.

 

 

Tento recept sa dá obmieňať podľa chuti a surovín, ktoré máte práve k dispozícii.

Pomer surovín si zamozrejme upravte podľa svojich predstáv, rozhodne sa to nedá pokaziť!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn