Jednoduché, rýchle a chutné sedliacke jedlo. Zemiaky, kapusta to ide skvele k sebe.
Skúste toto je vynikajúce jedlo, ktoré si po sviatočnom hodovaní určite zamilujete.
Dokonca, ja ho robím aj úplne bez mäsa, je to naozaj super domáci recept.
Potrebujeme:
kapusta hlávková
cibuľa
cesnak
čierne korenie
soľ
hladká múka na zahustenie
údenina slaninka
zemiaky
Voliteľné:
Klobása
Uvarené alebo upečené mäso
Kyslá smotana
Postup:
Kapustu nakrájame na rezance.
Ak chcete, môžete kapustu aj nastrúhať, ale lepšia je na hrubšie kúsky.
Pripravíme si panvicu.
Na masti speníme cibuľku.
K cibuli pridáme kapustu a dobre premiešame.
Dusíme do polomäkka.
Ku koncu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, korenie a soľ.
Zahustíme klasicky pomocou múky.
Dodusíme do mäkka.
Nakoniec k tomu pridáme nakrájanú údeninu a slaninku.
Vedľa si uvaríme olupané a nakrájané zemiaky.
Nakoniec premiešame kapustu so zemiakmi a dáme na 10 minút zapiecť.
Ak chcete, jedlo môžete vylepšiť kyslou smotanou alebo tvrdým syrom.
Tento recept sa dá obmieňať podľa chuti a surovín, ktoré máte práve k dispozícii.
Pomer surovín si zamozrejme upravte podľa svojich predstáv, rozhodne sa to nedá pokaziť!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)