plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zamotané koláčiky podľa Ivanky: Bezchybne vláčna, mäkučké a aj na druhý deň ako čerstvo upečené!

Zamotané koláčiky podľa pani Ivanky Nawratovej. Sú vynikajúce a vždy sa vydaria. odporúčam každému, kto obľubuje poctivé domáce pečivo s výbornou chuťou.

Zamotané koláčiky podľa pani Ivanky Nawratovej. Sú vynikajúce a vždy sa vydaria. odporúčam každému, kto obľubuje poctivé domáce pečivo s výbornou chuťou.

Potrebujeme:

Cesto:

250 ml mlieka
1 vajce
2 lyžice oleja
1 lyžice masti
20 g masla
2 lyžice rumu
250 g polohrubej a 250 g hladkej múky
100 g cukru
½ lyžičky citrónovej kôry
½ lyžičky soli
25 g droždia

Plnka:

400 ml mlieka
1 vanilkový pudingový prášok

Ďalej:

1 vajce na potretie
kúsok masla
mandarínky alebo broskyne z kompótu
cukor na posypanie

Postup:

V rozohriatom oleji rozpustíme masť a maslo a necháme vychladnúť. Ak nemáte pekáreň, cesto vypracujte klasicky ručne, dobre sa s ním pracuje (necháme vyjsť kvások, potom zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, soľ pridávame až nakoniec). Ak máte pekáreň, postupujte takto – do pekárne nalejeme vlažné mlieko s rozmiešaným vajíčkom, zmes tukov a rum. Prisypeme cukor a preosiatej múky izbovej teploty. Do rohu vsypeme soľ a citrónovú kôru, na vzdialený koniec do jamky v múke rozdrobíme na lyžičku cukru droždia a zapneme program CESTO.

Uvaríme hustejší puding a vychladíme ho.

Vykysnuté cesto rozpolíme, každý diel rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme rozpusteným maslom, zmotáme do závinu, ostrým nožom nakrájame asi 1 cm hrubé dieliky. Slimáky kladieme na plech s papierom na pečenie, do každého urobíme jamku, naplníme pudingom, potrieme vajcom, poukladáme odkvapkanými mandarínkami a necháme chvíľu kysnúť na plechu. Koláčiky pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C dozlatista a ešte teplé pocukrujeme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu: Ivana Nawratová

Najlepšie recepty na dnes