Po vysadení TREBA 3-krát zaliať rajčiny týmto roztokom: Stavte sa, že takú úrodu ste ešte nemali!

Dnes sa s vami podelíme o recept istého záhradkára, ktorý sa oň podelil v jednom veľmi starom vydaní novín.

 

 

V redakcii To je nápad! sme sa k nim dostali iba náhodou, no keď sme sa naň dopytovali starších pestovateľov, mnohí nám potvrdili, že ho naozaj používajú a vďaka tomu sa môžu pochváliť neuveriteľnou úrodou paradajok.

Recept je veľmi jednoduchý.

 

 

Do trojlitrového vedra stačí naliať 2,6 – 2,7 litra vody (nechlórovanej! môže byť aj dažďová).

A potom treba pridať 100 g kvasníc rozriedených v teplej vode – ak nemáte kvasnice, môžete si vyrobiť domáce.

 

 

Zamiešame a prikryjeme gázou. Môžeme z času na čas premiešať.

Roztok je pripravený, keď je ukončený proces fermentácie (kvasenia).

 

 

Jeden pohárik roztoku potom treba rozriediť v 10 litroch vody a potom zaliať jeden liter takto získaného roztoku na jednu rastlinu.

Počas leta treba takto každú rastlinu zaliať asi trikrát.

Výsledkom by mala byť úžasná úroda, najbohatšia, akú ste kedy zažili.

 

 

Plody budú veľké a šťavnaté a bude ich oveľa viac.

Čo je najlepšie, takto ošetrené rastliny by mali vydrať aj vyššie teploty v lete. Niektorí pestovatelia nám dokonca tvrdili, že paradajky rodili aj v októbri a to napriek chladnému a daždivému počasiu.

Pridajte k droždiu aj túto prísadu – účinok je ešte silnejší

Toto je výborný tip overený celými generáciami skúsených záhradkárov – tajomstvo spočíva v obyčajnom droždí a jednej prísade zo záhrady.

 

 

Dodá im všetky potrebné živiny pre rast a plodenie.

Ja ho používam s výbornými výsledkami na rajčiny, uhorky aj papriku.

Ako hnojivo vyrobiť?

Žihľavu natrháme.

Navrstvíme do smaltovaného alebo plastového vedra.

 

 

Následne zalejeme vodou tak, aby siahala 10-15 cm pod okraj vedra.

Necháme si miesto na drožďovú zmes, ktorú prilejeme na koniec.

Zálievku vyrobíme nasledovne:

 

 

do 200 g teplej vody pridáme dve lyžice suchého droždia, 2 lyžice cukru a trošku obyčajnej múky.

Zálievku je dobré prirpaviť už ráno a násedne použiť pobede.

Zmes jednoducho nalejeme k žihľave zaliatej vodou.

Dobre premiešame.

 

 

Teraz necháme zmes odležať.

Do obeda ju nechávam na slnku a následne odkladám do tieňa.

Nie je dobré ak na zmes páli priamo ostré letné slnko.

 

 

Takže ideálne je miesto, kde dopoludnia dopadá slnko, ale poobede je tieň.

Zmes prikryjeme.

Každý deň premiešame.

Hotová zmes je tmavá – takmer čierna.

 

 

Trvá to niekoľko dní a táto výživná zálievka je pripravená.

Výsledné hnojivo pripravíme z pol litra hnojiva a 10 litrov vody.

Zalievame 1 liter zmesi ku každému kríku.

 

 

oto hnojivo podporuje rast, zlepšuje plodenie rastlín, chráni pred chorobami a poskytuje komplexnú výživu.

Používame na uhorky, papriku a paradajky – ja pridávam tak raz za 3 týždne. Celkovo zalievam asi 3-4x počas sezóny.

Prajeme vám veľa zdravej úrody! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie