Zálesácky chlebík skoro bez práce: Recept aj pre úplnych začiatočníkov, netreba ho ani miesiť a chuť je fantastická!

1197 0

Vynikajúci domáci chlebík s chrumkavou kôrkou a krásne nadýchaným a vláčnym vnútrom. Zvládne ho aj začiatočník.

Potrebujeme:

300 g hladkej pšeničnej múky
200 g hladkej žitnej múky
13 g vinného octu
13 g soli
15 g droždia čerstvého
3 g kmínu
350 g vody

Postup:

Vo vlažnej vode rozmrvíme droždie.

Obe múky zmiešame, pridáme soľ a kmín.

Začneme miešať na stredných otáčkach, postupne pridávame vodu s droždím – necháme 10 minút miešať a potom v prikrytej nádobe necháme 30 minút odležať.

Potom na pomôčenej doske cesto poprekladáme a vyformujeme do tvru bochníka (alebo podľa nádoby, v ktorej budeme chlebík piecť). Posypeme múkou a v ošatke pod utierkou necháme asi 50 minút podkysnúť pod utierkou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

nachystáme si hrniec vhodný do rúry, ktorá dáme do rúry vyhriať aspoň na 15 minút.

Cesto na chlebík potom preložíme do vyhriateho hrnca, prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry  na 250 stupňov. Pečieme prikryté 10 minút, potom chlebík odokryjeme, stlmíme teplotu na asi 170  stupňov a necháme dopiecť ďalších asi 30 minút tak, aby sa na povrchu chlebíka vytvorila pekná kôrka. Riadime sa podľa rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár