plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zákusok skoro ako zmrzlina: Tento dezert je tak vynikajúci, že by sme ho mohli jesť aj každý deň!

Fantastický zákusok nielen na leto. určite skúste je naozaj vynikajúci a veľmi šťavnatý.

Potrebujeme:

Na korpus:

4 vajcia
60 g cukru
40 ml vody
80 g múky
35 g kakaa
1 bal kypriaceho prášku
1 čajová lyžička rumovej arómy

Na sirup:

60 ml vody
30 g cukru
1 polievková lyžica rumového aróma

Na krém:

4 vaječné žĺtky
3/4 l mlieka
200 g masla
2 polievkové lyžice cukru
3 bal. vanilkového pudingového prášku

Na ozdobenie:

250 ml 30% smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice práškového cukru
50 g horkej čokolády

Postup:

Pripravíme si korpus: do misy nasypeme 80 g múky a 35 g kakaa. Primiešame 1 balenie kypriaceho prášku. Medzitým si dáme do druhej misy 4 vaječné bielky, pridáme 60 g cukru a rozmixujeme, prilejeme 40 ml vody a pridáme 4 vaječné žĺtky. Primiešame 1 čajovú lyžičku rumového arómu a mixujeme, kým nevznikne tuhý sneh. Do snehu z bielkov pridáme múku a poriadne premiešame metlou, zmes nalejeme do formy s rozmermi 20 x 30 cm vyloženej papierom na pečenie

Pečieme 29 minút na 180 ° C.

Pripravíme si sirup: Na panvicu dáme 30 g cukru a ohrievame na miernom ohni. Pridáme 60 ml vody, premiešame a varíme 5-7 minút
Zložíme z platne, pridáme 1 čajovú lyžičku rumovej arómy a premiešame, necháme vychladnúť. Korpus polejeme vychladnutým sirupom.
Krém: Uvaríme si klasický puding z mlieka. žĺtkov, cukru a pudingu (ja múku nepridávam). Necháme vychladnúť a do krému potom všľaháme zmäknuté maslo.
Krém nanesieme na korpus a na vrch natrieme ušľahanú smotanu a posypeme strúhanou šokoládou.

Najlepšie recepty na dnes