plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neprekonateľný Oblíž prst bez pečenia: Stavím sa, že lepší dezert ste už dávno nejedli – hotový je hneď!

Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie. Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech. Bol preč za 5 minút!

Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie.

 

 

Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech.

Bol preč za 5 minút!

Potrebujeme:

250 g rozdrvených sušienok

500 g gaštanového pyré

10 ml rumovej arómy

50 g masla

Na krém:

 

 

1 bal. vanilkového pudingu

400 ml mlieka

200 ml masla alebo margarínu

100 g práškového cukru

 

 

500 ml smotany na šľahanie 33%

2 bal. vanilkového cukru

1 bal. stužovaču do šľahačky

Postup:

Pripravíme si jednoduchý základ:

Sušienky zmiešame s gaštanovým pyré, arómou a roztopeným maslom.

Vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú navrstvíme do papierom vyloženej formy.

 

 

Pudingový krém:

Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding.

Necháme vychaldnúť.

V samostanej miske si vyšľaháme maslo s cukrom.

Po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu. 

 

 

Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom.

Na základ navrstvíme pudingový krém a uhladíme.

Nakoniec nanesieme šľahačku.

 

 

Na vrch môžeme nasypať čokoládu nastrúhanú na drobné hoblinky.

Podávame vychladené (u nás musím vždy pripravovať navečer, inak by sa zjedol hneď :-))

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes