plny-hrniec_transparent_negativ.png

ĽADOVÝ VIETOR: Neskutočne ľahký a jemný zákusok bez múky – objednávajú ho u mňa aj na svadby!

Vynikajúci recept na ľahučký dezert bez múky, ktorý si zamilujte.

A prečo tento názov? To zistíte hneď, ako si dáte prvé sústo.

 

 

Tento zákusok je tak vynikajúci, že ho u mňa objednávajú aj na svadby.

Naučte sa pripraviť fantasticky chutný dezert úplne bez múky.

Potrebujeme :

9 bielkov

300 gramov kr cukru

1 polievková lyžica jablčného octu

Krém:

 

 

350 ml mlieka

25 gramov Gustina (kukuričný škrob)

150 gramov kr. cukru

1 vrecko vanilkového cukru

300 ml smotany na šľahanie

vrecko a pol práškovej želatíny

4 žĺtky

ovocie podľa vlastného výberu (v recepte sú použité broskyne a kiwi)

Na dozdobenie (voliteľné):

 

 

šľahačka

kúsky čokolády

ovocie podľa chuti

cukrárske zdobenie

Postup:

Bielky vyšľaháme do peny.

 

 

Postupne pridávame cukor a ocot.

Formu na pečenie vyložíme papierom.

Natrieme naň sneh z bielkov.

 

 

Pečieme cca hodinu pri 150 stupňoch.

Upečené cesto prekrojíme na tri časti.

Na krém odlejeme menšiu časť mlieka a vymiešame so žĺtkami a kukuričným škrobom.

 

 

Potom uvaríme ako puding vo zvyšku mlieka a cukru.

Vyšľaháme šľahačku a podľa návodu na vrecúšku pripravíme želatínu.

Do šľahačky postupne pridávame uvarený puding.

 

 

Nakoniec vmiešame aj rozpustenú želatínu.

Nakrájané ovocie pridajte do krému alebo ich môžete poukladať samostatne na vrch krému.

Krémom a ovocím prikryjeme prvý plát.

 

 

 

Potom uložíme druhý plát a prikryjeme tretím plátom.

Ncháme dobre vychaldiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes