plny-hrniec_transparent_negativ.png

ĽADOVÁ SMRŠŤ: V lete žiadne krémeše nerobím, každý chce len túto osviežujúcu bombu!

Výborný koláčik na leto, lepší tip na garden party alebo letnú oslavu nepoznám. Je veľmi svieži a lahodný, vonia po citróne. :-)

Výborný koláčik na leto, lepší tip na garden party alebo letnú oslavu nepoznám.

 

 

Je veľmi svieži a lahodný, vonia po citróne.

Ak hľadáte ideálny letný dezert na domáci zákusok, práve ste ho našli.

Recept zvládnete ľavou-zadnou.

Potrebujeme:

6 bielkov

7 lyžíc cukor kryštálový

7 lyžíc múka polohrubá

2 lyžičky citrónovej kôry

Krém:

 

 

7 ks žĺtky

10 lyžíc cukor kryštálový

2 bal. Zlatý klas

1 l mlieko

250 g (alebo Hera) maslo

Šťava a kôra z 1 citróna (ja dávam veľký citrón)

Dokončenie:

 

 

400 – 500 ml šľahačka na šľahanie 33%

1 – 2 bal Smetafix

Na zdobenie:

Šľahačka

Postup:

Bielky a cukor kryštál vyšľaháme do hustej peny, postupne po lyžiciach pridávame múku.

Zľahka premiešame.

 

 

Nakoniec vmiešame aj citrónovú kôru.

Vznikne nám bielkové cesto.

Plech 29 x 39 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto rovnomerne rozotrieme.

 

 

Dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.

Medzitým si pripravíme plnku, krém:

Vaječné žĺtky, mlieko 200 ml a puding rozhabarkujeme.

 

 

Zvyšok mlieka, cukor kryštál dáme do misky a varíme.

Keď mlieko zovrie, vlejeme pripravenú zmes uvaríme hladký krém.

Keď máme uvarení vmiešame doň maslo ešte za horúca, aby sa rozpustilo a úplne nakoniec vmiešame aj citrónovú kôru a šťavu (trochu šťavy si môžeme odložiť bokom na pokvapkanie cesta).

 

 

Dáme vychladnúť.

Na upečený korpus rovnomerne rozotrieme krém.

Dáme do chladničky stuhnúť.

 

 

Nakoniec si pripravíme šľahačku.

Vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na krém.

Vrch dozdobíme šľahačkou a dáme vychladnúť.

 

 

Môžeme ešte posypať strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tortekolaci

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes