Nesmrteľné Kubánske kocky: Keď dáte na stôl tento zákusok, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Fantastický zákusok s banánmi a čokoládovou polevou. Chutí a vyzerá ako z luxusnej cukrárne a pritom vôbec nie náročný. Autorokou receptu je užívateľka dzejsik.

Fantastický zákusok s banánmi a čokoládovou polevou. Chutí a vyzerá ako z luxusnej cukrárne a pritom vôbec nie náročný. Autorokou receptu je užívateľka dzejsik .

Potrebujeme:

Piškóta:

4 ks vajcia

160 g cukor kryštálový

6 PL mlieko

4 PL olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g múka polohrubá

1 balíček prášok do pečiva

20 g kakao holandské

Najemno nastrúhané jablko

Parížska šľahačka:

900 ml smotana šľahačková 33%

50 g kakao holandské

150 g (na varenie) horká čokoláda

2 ks Smetafix

3 PL cukor práškový

Poleva:

100 g (na varenie) horká čokoláda

100 ml smotana šľahačková

Okrem toho:

3 ks banány lekvár

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha a jemne vmiešame do cesta. Ja som ešte experimentálne do cesta na jemno nastrúhala 1 stredne veľké jablko. Vďaka nemu bolo jemné, vláčne a šťavnaté.

Pečieme na 160° približne 30 minút. Upečený korpus potrieme kyslastým lekvárom.

Na koláč natrieme tretinu šľahačky. Na ňu poukladáme hrubšie kolieska banánov a rozotrieme zvyšok parížskej šľahačky.

Nakoniec si pripravíme polevu – v 100 ml šľahačkovej smotany roztopíme 100 g čokolády a rovnomerne polejeme zákusok.

Môžeme zákusok preliať vcelku, alebo nakrájať na kocky a poliať každú kocku zvlášť a dozdobiť zvyšnou parížskou šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)