plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento zákusok chutí ako zmrzlina: Je to naozaj luxusná dobrota, ktorú sa oplatí skúsiť!

Výborný dezert podľa receptu z youtube, ktorý chutí ako zmrzlina.

Luxusná maškrta, ktorú stojí za to vyskúšať!

Potrebujeme:

Na piškótu:

5 vajec

125 g kryštálového cukru

125 g hladkej múky

25 g kakaa

40 ml vody

8 g vanilkového cukru

štipku soli

Na krém:

400 g šľahačkovej smotany (33 – 35%)

100 ml mlieka

75 g medu

125 g bielej čokolády

8 g vanilkového cukru

10 g želatíny + 50 ml vody

Na polevu:

80 g šľahačkovej smotany (33 – 35 %)

80 g tmavej čokolády

Postup:

1. Pripravíme si piškótu. 

Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom na vysokej rýchlosti po dobu 10 – 12 minút, kým nevznikne nadýchaná pena.

Nakoniec pridáme vanilkový cukor, soľ a premiešame.

2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom, preosejeme a v dvoch krokoch zapracujeme do peny.

Miešame zľahka zdola nahor. 

3. Vodu zmiešame s 2 lyžičkami cesta, nalejeme ju na okraj misy a znova dôkladne premiešame zdola nahor.

4. Plech vyložíme papierom na pečenie a vymastíme ho tenkou vrstvou masla.

Vylejeme naň cesto a rozotrieme. 

5. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 12 – 15 minút pri teplote 180 °C.

Urobíme test špáradlom a ak je piškóta hotová, necháme ju úplne vychladnúť.

6. Potom ju prekrojíme na polovicu a ak je to potrebné, okraje nožom zrežeme, aby boli rovné.

7. Jednu časť piškóty premiestnime do hranatej formy, ktorej steny pokryjeme tortovou fóliou alebo papierom na pečenie. 

8. Pripravíme si krém. Želatínu zmiešame s vodou a necháme ju napučať.

9. Do misy si dáme šľahačkovú smotanu, pridáme vanilku a vyšľaháme hustú šľahačku. Odložíme do chladničky. 

10. Mlieko zohrejeme, ale nenecháme zovrieť a zalejeme ním bielu čokoládu.

Počkáme 1 minútu a vymiešame dohladka. 

11. Pridáme med a znova veľmi dobre premiešame.

12. Želatínu zahrejeme, aby bola tekutá a homogénna. Nalejeme ju do čokoládovej hmoty, dobre zapracujeme a necháme úplne vychladnúť.

13. Po častiach zapracujeme vychladenú šľahačku a vymiešame dohladka.

14. Krém rovnomerne rozotrieme na piškótu a priklopíme druhou piškótou. 

15. Pripravíme si polevu. Smotanu zahrejeme bez toho, aby sme ju varili a zalejeme ňou čokoládu.

Počkáme asi 1 minútu a vymiešame metličkou dohladka. 

16. Tortu rovnomerne polejeme polevou, vrch môžete ozdobiť stierkou so zúbkami a odložíme na 6 hodín do chladničky. 

17. Pred krájaním tohto dezertu si nôž namočíme do teplej vody, nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes