Zákusok „Jablkový tanec“: Recept pobláznil celú rodinu – tortu si nikto ani nevšimol, každý chcel len toto!

Výborný recept na jablkový zákusok so smotanovým krémom a veľmi jemnou piškótou. Určite si pochutnáte!

Výborný recept na jablkový zákusok so smotanovým krémom a veľmi jemnou piškótou. Určite si pochutnáte!

Potrebujeme:

Cesto:

130 g pšeničnej múky hladkej
70 g zemiakového škrobu
150 g kr. cukru
100 g masla
70 g margarínu
1 vajce
2 žĺtky

Na jablkovú vrstvu:

1,5 kg jabĺk
2 polievkové lyžice masla
2 ks vanilkového pudingového prášku

Krém Stracciatella:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

0,5 l smotany na šľahanie 30%
250 g mascarpone
250 g grécky jogurt
0,5 šálky práškového cukru
100 g čokoládových vločiek
5 lyžičiek instantnej želatíny
1/3 pohára vody

Ďalej:

1 ks. citrónové želé

Postup:

Mäkké maslo, margarín a cukor vyšľahajte do peny. Bez prerušenia šľahania najskôr pridajte jeden žĺtok po druhom a potom vajce. Šľahajte ešte niekoľko minút. Zmiešajte múku, škrob a pridajte do vaječnej hmoty.Dôkladne premiešajte pri najnižšej rýchlosti. Cesto rovnomerne navrstvite  na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm, ktorý je na spodnej strane vystlaný papierom na pečenie. Cesto je dosť tuhé, takže je najlepšie urobiť to špachtľou.

Vložte do rúry predhriatej na 175 ° C na približne 25 minút a pečte, kým nebude mať svetlo-zlatú farbu (test špáradlom)

Jablková vrstva:

Jablká ošúpte a nastrúhajte nahrubo. Preneste do hrnca, pridajte maslo a duste na miernom ohni 3-4 minúty. Pridajte pudingový  prášok a dôkladne premiešajte. Varte asi 5 minút, kým zmes nezhustne. Nechajte vychladnúť a potom navrstvite na cesto.

Krém Stracciatella:

Nalejte želatínu do studenej vody a nechajte ju napučať, potom zahrievaním rozpustíme. Mascarpone vyšľajte s práškovým cukrom a jogurtom, pridáme aj vyšľahanú smotanu. Za stáleho miešania pridáme želatínu. Nakoniec pridajte čokoládové vločky a tentokrát znovu premiešajte už len ručne, špachtľou.

Hotovú hmotu navrstvite na stuhnutú jablkovú hmotu. Vložte stuhnúť do chladničky a pred podávaním nalejte na vrch citrónovú želatínu.

zdroj: ala-piecze.blogspot.com