plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkový zákusok „BABIE LETO“: Zatieni aj klasický pečený krémeš, úplne sa rozplýva na jazyku!

Fantastický koláč na jesenné obdobie.

Je nesmierne lahodný a krémový.

 

 

Cesto:

180 g múka polohrubá

35 g cukor práškový

100 g maslo

½ ČL prášok do pečiva

3 ks žĺtky

Jablková plnka:

600 g jablka

1 PL škrob kukuričný

1 ČL škorica mletá

Sneh z bielkov:

3 ks (cca 120 g) bielky

štipka soľ

220 g cukor kryštálový

20 g cukor vanilkový

1 PL škrob kukuričný

Na posypanie:

30 g lupienky mandľové

Môžete použiť aj nasekané orechy

Postup:

Vypracujeme ci cesto:

 

 

Do masla pridáme múku, prášok do pečiva a práškový cukor.

Dôkladne premiešame.

Pridáme žĺtky a vypracujeme cesto.

 

 

Cesto vyvaľkáme do pekáča s rozmermi 21×21 cm.

Jablková plnka:

Jablká nastrúhame na veľkom strúhadle.

 

 

Vytlačíme šťavu.

Pridať škrob a škoricu, premiešame a dáme na cesto.

Sneh z bielkov:

Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na hustý sneh.

 

 

Pridáme vanilkový cukor a škrob.

Znova zľahka vyšľaháme.

Bielkový sneh navrstvíme na jablká.

 

 

Vrch koláča posypeme mandľovými lupienkami alebo nasekanými orechmi.

Pečieme 30 minút pri 175 °C.

A ďalších 40 minút pri 150 °C.

 

 

Koláč necháme vychladnúť v pekáči.

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes