Mimoriadne krémový a lahodný koláč, ktorý víťazí pri prvom súste.
Raj pre vaše chuťové bunky.
Potrebujeme:
Sušienka:
– 7 bielkov
– 7 lyžíc cukru
– 7 lyžíc hladkej alebo polohrubej múky
– 3 lyžice vlažnej vody
Zálievka:
– 1 dl mlieka
– trochu rumu
Krém:
– 7 žĺtkov
– 7 lyžíc cukru
– 6 lyžíc hladkej múky
– 1 polievková lyžica Gustina (kukuričný škrob)
– 8 dl mlieka
– 250 g margarínu
– 1 bal šľahačky
– 50 g čokolády
Postup:
Piškóta:
Vymiešame 7 bielkov a postupne pridávame cukor, múku a vodu.
Cesto navrstvíme do olejom vymastenej formy.
Pečieme pri 160 ° C dozlatista (asi 25 minút).
Nechajte vychladnúť.
Keď cesto vychladne, popicháme ho špáradlom a zalejeme polevou.
Tú pripravíme z 1 dl mlieka a trochou rumu – stačí zamiešať.
Krém:
Žĺtky, múku, cukor, škrob a 1 dl mlieka dobre vymiešame.
Zmes pridajte do 7 dl horúceho mlieka a varte 5 minút.
Krém nechajte vychladnúť.
Keď je krém studený, pridajte 1 margarín a dobre vyšľahajte.
Hotový krém natrieme na sušienku.
Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale a koláč natrieme.
Potom jemne nasekajte čokoládu a posypte koláč!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)