plny-hrniec_transparent_negativ.png

ZÁKUSOK 7 + 7 + 7: Hneď ako uvidíte recept, urobíte ho aj vy! Nepoznám človeka, ktorému by nechutil!

Mimoriadne krémový a lahodný koláč, ktorý víťazí pri prvom súste. Raj pre vaše chuťové bunky.

Mimoriadne krémový a lahodný koláč, ktorý víťazí pri prvom súste.

Raj pre vaše chuťové bunky.

 

 

Potrebujeme:

Sušienka:

– 7 bielkov

– 7 lyžíc cukru

– 7 lyžíc hladkej alebo polohrubej múky

– 3 lyžice vlažnej vody

Zálievka:

 

 

– 1 dl mlieka

– trochu rumu

Krém:

– 7 žĺtkov

– 7 lyžíc cukru

– 6 lyžíc hladkej múky

– 1 polievková lyžica Gustina (kukuričný škrob)

– 8 dl mlieka

– 250 g margarínu

– 1 bal šľahačky

– 50 g čokolády

Postup:

 

 

Piškóta:

Vymiešame 7 bielkov a postupne pridávame cukor, múku a vodu.

Cesto navrstvíme do olejom vymastenej formy.

Pečieme pri 160 ° C dozlatista (asi 25 minút).

 

 

Nechajte vychladnúť.

Keď cesto vychladne, popicháme ho špáradlom a zalejeme polevou.

Tú pripravíme z 1 dl mlieka a trochou rumu – stačí zamiešať.

Krém:

 

 

Žĺtky, múku, cukor, škrob a 1 dl mlieka dobre vymiešame.

Zmes pridajte do 7 dl horúceho mlieka a varte 5 minút.

Krém nechajte vychladnúť.

 

 

Keď je krém studený, pridajte 1 margarín a dobre vyšľahajte.

Hotový krém natrieme na sušienku.

 

 

Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale a koláč natrieme.

Potom jemne nasekajte čokoládu a posypte koláč!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes