plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cukrárka prezradila TRIK na dokonalé zdobenie všetkých dezertov: + recept na PROFI krém, ktorý zaručene drží!

Niekedy stačí poznať pár základných trikov a vaše varenie, či pečenie sa razom stane umením. Ak sa naučíte tieto jednoduché zdobiace techniky, vaše dezerty budú vyzerať ako od skúseného cukrára. V prvom rade je dobré vedieť, ktorý cukrárenský nástavec slúži na aké zdobenie. A práve to sa dozviete v tomto článku.

Niekedy stačí poznať pár základných trikov a vaše varenie, či pečenie sa razom stane umením.

Ak sa naučíte tieto jednoduché zdobiace techniky, vaše dezerty budú vyzerať ako od skúseného cukrára.

V prvom rade je dobré vedieť, ktorý cukrárenský nástavec slúži na aké zdobenie. A práve to sa dozviete v tomto článku.

Recept na dokonalý krém na zdobenie – používajú ho aj v profi cukrárňach

 

Ak hľadáte vhodný krém na ozdobenie vašej krémovej torty, alebo na snehové pusinky, práve ste ho našli!

Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží…..vynikajúci na zdobenie.

Potrebujeme:

4 vaječné bielky izbovej teploty

400 g cukru (krupica)

vodu

pár kvapiek citrónu

Postup:

Do hrnca si nasypeme 300 g cukru, pridáme vodu (tak, aby bol cukor akurát pokrytý) a povaríme asi 4-5 minút.

 

Z bielok si vyšľaháme sneh. Pridáme pár kvapiek citrónu, zvyšný cukor a šľaháme do tuha.

 

Cukor uvarený s vodou odstavíme, mal by mať lepivú konzistenciu.

Cukrovú hmotu zašľaháme do snehu a šľaháme asi 25 – 30 minút.

 

Po uplynutí tejto doby je krém krásne biely a pevný.

Naplníme cukrárske vrecúško a môžeme zdobiť.

 

Zdobenie dezertov – veľký manuál

 

Špička na zdobenie 1

 

 

 

 

Špička na zdobenie 2

 

 

 

 

 

 

Špička na zdobenie 3

 

 

 

 

 

Špička na zdobenie 4

 

Špička na zdobenie 5

 

 

 

 

 

 

Špička na zdobenie 6

 

 

 

 

 

 

Kompletný videonávod

 

Video návod ku krému:

 

 

Najlepšie recepty na dnes