plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zakázané zemiaky: Tajomstvo je v jednej prísade, ktorú by nikto netipoval – pridajte ju rovno do zemiakov a budú neskutočné!

Môj muž vyhlásil, že tie zemiaky sú také skvelé, že by ich mali zakázať :-D preto ten názov. Ale naozaj sú vynikajúce, krásne zlatisté, chrumkavé na povrchu a jemnučké vo vnútri. Trik spočíva v jednej prísade - v tatárke.

Môj muž vyhlásil, že tie zemiaky sú také skvelé, že by ich mali zakázať :-D preto ten názov. Ale naozaj sú vynikajúce, krásne zlatisté, chrumkavé na povrchu a jemnučké vo vnútri. Trik spočíva v jednej prísade – v tatárke. Nepodávame ju však s upečenými zemiakmi, ale zemiaky v nej pečieme. Je to ohromná delikatesa!

Potrebujeme:

600-700 g zemiakov

2 lyžice tatárskej omáčky

lyžička údené papriky

soľ

olej

tymián, kôpor

Pár strúčikov cesnaku

Postup:

Zemiaky aj so šupkou poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky, ak sú zemiaky staršie, tak môžeme aj ošúpať, ale ja šupku nechávam. Necháme 10-15 minút namočené v studenej vode. Tatarku zmiešame s paprikou, nadrobno nasekaným tymianom, lyžicu oleja a štipkou soli. Plech s papierom na pečenie potrieme olejom.

Zemiaky osušíme a zamiešame s pripravenou tatarkou. Rozložíme ich na plech, medzi zemiaky rozložíme strúčiky cesnaku (neošúpané) a pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút, do zlatej farby. Podľa potreby otáčame. Hotové podľa chuti dosolíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes