Toto jedlo robím pravidelne, pretože táto kombinácia chutí a výborná omáčka šmakuje naozaj každému. určite si pochutnáte aj vy. Môžete pridať aj orestované huby, klobásku, alebo čo máte v chladničke.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového stehna (môže byť aj karé, alebo krkovička)
5 cibúľ
1 lyžička sušenej papriky
4 strúčiky cesnaku
anglická slanina
kyslá kapusta
Postup:
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.
Na každý plátok mäsa položíme strúčik cesnaku nakrájaný na plátky, plátky anglickej slaniny a navrch navrstvíme kopček kyslej kapusty.
Zavinieme a upevníme špajdlou alebo zviažeme niťou.
Cibuľu nakrájame na kocky a na oleji orestujeme dozlata. Zasypeme lyžičkou sladkej papriky, hneď pridáme závitky a prudko je opražíme zo všetkých strán, podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso zo troch-štvrtín potopené.
Priklopíme pokrievkou a dusíme cca 40 minút. V tlakovom hrnci 30 minút.
Potom závitky vyberieme a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom. Možno aj precediť a zahustiť 3 lyžicami hladkej múky rozmiešanými v 150 ml vody – ale ja múku nedávam. Cibuľa omáčku krásne zahustí a preto už podľa mňa múku netreba.
Závitky vrátime späť do omáčky a prehrejeme. Podávame so zemiakovovu kašou, zemiakmi alebo ryžou.