plny-hrniec_transparent_negativ.png

Záhorácky závitok: Strašne chutný obed pre šťastného manžela z pár prísad + výborná omáčka do ktorej netreba dávať múku!

Toto jedlo robím pravidelne, pretože táto kombinácia chutí a výborná omáčka šmakuje naozaj každému. určite si pochutnáte aj vy!

Toto jedlo robím pravidelne, pretože táto kombinácia chutí a výborná omáčka šmakuje naozaj každému. určite si pochutnáte aj vy. Môžete pridať aj orestované huby, klobásku, alebo čo máte v chladničke.

Potrebujeme:

4 plátky bravčového stehna (môže byť aj karé, alebo krkovička)

5 cibúľ

1 lyžička sušenej papriky

4 strúčiky cesnaku

anglická slanina

kyslá kapusta

Postup:

Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.

Na každý plátok mäsa položíme strúčik cesnaku nakrájaný na plátky, plátky anglickej slaniny a navrch navrstvíme kopček kyslej kapusty.

Zavinieme a upevníme špajdlou alebo zviažeme niťou.

Cibuľu nakrájame na kocky a na oleji orestujeme dozlata. Zasypeme lyžičkou sladkej papriky, hneď pridáme závitky a prudko je opražíme zo všetkých strán, podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso zo troch-štvrtín potopené.

Priklopíme pokrievkou a dusíme cca 40 minút. V tlakovom hrnci 30 minút.

Potom závitky vyberieme a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom. Možno aj precediť a zahustiť 3 lyžicami hladkej múky rozmiešanými v 150 ml vody – ale ja múku nedávam. Cibuľa omáčku krásne zahustí a preto už podľa mňa múku netreba.

Závitky vrátime späť do omáčky a prehrejeme. Podávame so zemiakovovu kašou, zemiakmi alebo ryžou.

Najlepšie recepty na dnes