plny-hrniec_transparent_negativ.png

Záhorácke langoše: Pridajte do cesta trochu mladej kapusty, je to kráľovská pochúťka!

Výborné záhorácke langoše s kapustou, ktorá je priamo v ceste. Radšej si nachystajte väčšiu dávku, po tejto dobrote sa len-tak zapráši!

Potrebujeme:

300 g hl. múky

25 g droždia

100 ml mlieka

1 lyžičku kapusty

250 g dusenej kapusty

Na dusenú kapustu:

Nadrobno nakrájanú mladú kapustu

Olej

1-2 lyžičky cukru

Soľ, korenie

Postup:

Kapustu osolíme a okoreníme, necháme postáť. Na panvici zahrejeme olej, pridáme cukor a trochu ho opečieme na panvici. Potom pridáme kapustu a za stáleho miešania orestujeme. Môžeme podliať trochou vody a dusíme, kým kapusta nie je hnedastá.

Zmiešame soľ, múku a kvások, ktorý vznikol zmiešaním vlažného mlieka, kvasníc a cukru. Do cesta vmiešame aj vychaldnutnú kapustu a vymiešame jednotné cesto. Poprášime ho múkou a necháme odpočívať.

Potom cesto rozdelíme na menšie bochníčky a tie necháme ešte chvíľu podkysnúť pod utierkou. Z bochníčkov vytvarujeme tvar placky a vyprážame v rozpálenom oleji ako klasické langoše.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes