Výborné záhorácke langoše s kapustou, ktorá je priamo v ceste. Radšej si nachystajte väčšiu dávku, po tejto dobrote sa len-tak zapráši!
Potrebujeme:
300 g hl. múky
25 g droždia
100 ml mlieka
1 lyžičku kapusty
250 g dusenej kapusty
Na dusenú kapustu:
Nadrobno nakrájanú mladú kapustu
Olej
1-2 lyžičky cukru
Soľ, korenie
Postup:
Kapustu osolíme a okoreníme, necháme postáť. Na panvici zahrejeme olej, pridáme cukor a trochu ho opečieme na panvici. Potom pridáme kapustu a za stáleho miešania orestujeme. Môžeme podliať trochou vody a dusíme, kým kapusta nie je hnedastá.
Zmiešame soľ, múku a kvások, ktorý vznikol zmiešaním vlažného mlieka, kvasníc a cukru. Do cesta vmiešame aj vychaldnutnú kapustu a vymiešame jednotné cesto. Poprášime ho múkou a necháme odpočívať.
Potom cesto rozdelíme na menšie bochníčky a tie necháme ešte chvíľu podkysnúť pod utierkou. Z bochníčkov vytvarujeme tvar placky a vyprážame v rozpálenom oleji ako klasické langoše.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)