plny-hrniec_transparent_negativ.png

ZABUDNUTÝ recept 50-ich rokov zo sovietskej jedálne: Takto varila moja babka!

Pripravte si doma chutné plnené placky, ktoré máte hotové za chvíľku.

Tento recept nám pripravovala stará mama, keď sme ešte za detských čias k nej prišli na návštevu.

 

 

Vynikajúci recept na výnimočné plnené placky z youtube kanála Щи да Каша.

Potrebujeme:

200 ml kefíru

1/2 ČL soli

1/2 ČL jedlej sódy

150 g syra

200 g múky

Na plnku:

 

 

2 cibule

1 ČL kryštálového cukru

500 g zemiakov

1/2 ČL soli

rastlinný olej

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme kefír.

Pridáme sódu, soľ a lyžičkou vymiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme nastrúhaný syr a zamiešame.

Cez sitko preosejeme múku a premiešame.

 

 

Rukou vymiesime cesto.

Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme do hrnca s vodou.

 

 

Pridáme soľ, prekryjeme pokrievkou a varíme 10-12 minút.

Na panvici zohrejeme olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

 

 

Cibuľu posypeme cukrom, premiešame a smažíme 3-4 minúty na strednom ohni.

Cesto preložíme na pomúčený stôl a rozdelíme na 10 rovnakých častí.

 

 

Zemiaky roztlačíme, pridáme osmaženú cibuľu a zamiešame.

Cesto roztiahneme rukami, do stredu vložíme plnku a obalíme ju cestom.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Vložíme vytvarované placky a smažíme na miernom ohni 1 minútu z každej strany.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes