Najchutnejšie cuketa za 15 minút: Zabudnite na trojobal a vyskúšajte cestíčko z kefíru a cesnaku – všetkým sa zbiehajú slinky!

Toto cestíčko je vynikajúce, extrémne rýchle a také lahodné, že ho pokojne môžete dať aj na rezne. Vynikajúca chuť!

Toto cestíčko je vynikajúce, extrémne rýchle a také lahodné, že ho pokojne môžete dať aj na rezne. Vynikajúca chuť!

Potrebujeme:

1 cuketa (alebo karfiol, huby…)

2 vajcia

100 ml kefíru

3-4 lyžice hladkej múky

1 strúčik cesnaku

...

Soľ a korenie

Postup:

Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky (nešúpeme). Osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Necháme chvíľu odležať.

Vajcia rozšľaháme so soľou, korením, kefírom a pridáme aj 2 kopcovité lyžice múky. Vymiešame jednotné cestíčko,

Cuketové paličky obalíme najskôr dôkladne v múke, hneď v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Cestíčko krásne drží, nesteká, netrhá sa a neopadáva.