Toto cestíčko je vynikajúce, extrémne rýchle a také lahodné, že ho pokojne môžete dať aj na rezne. Vynikajúca chuť!
Potrebujeme:
1 cuketa (alebo karfiol, huby…)
2 vajcia
100 ml kefíru
3-4 lyžice hladkej múky
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie
Postup:
Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky (nešúpeme). Osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Necháme chvíľu odležať.
Vajcia rozšľaháme so soľou, korením, kefírom a pridáme aj 2 kopcovité lyžice múky. Vymiešame jednotné cestíčko,
Cuketové paličky obalíme najskôr dôkladne v múke, hneď v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Cestíčko krásne drží, nesteká, netrhá sa a neopadáva.