Zabudnite na trojobal, toto vystrelí rezne na celkom novú úroveň: 9 top receptov na najlepšie cestíčko!

Radi obaľujete zeleninu a mäso v cestíčku? Poradíme vám pár zlepšovákov, vďaka ktorým bude cestíčko ešte lepšie, vláčnejšie a pokrmy v ňom pripravené jednoducho neodolateľné!

Mäso, zelenina, morské plody, ovocie, huby – to všetko môžeme obaľovať v cestíčku.

Cestíčko so syrom – nesteká!

Nesteká, neopadáva, chutí fantasticky: Najlepšie cestíčko na obaľovanie mäsa aj zeleniny!

Nesteká, je chutné a perfektne drží počas vyprážania – to najjednoduchšie cestíčko je pripravované z  tekutiny, múky a vajec. Mnohí kuchári odporúčajú namiesto klasickej vody či mlieka minerálku, alebo iný perlivý nápoj napríklad pivo. Napríklad na obaľovanie hydiny sa najviac osvedčilo toto výborné pivné cestíčko, ktoré sa oplatí vyskúšať.

Potrebujeme:

300 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 vajcia

50 ml svetlého piva

300 g hladkej múky

2 strúčiky cesnaku

Soľ, Gyros korenie, čierne mleté korenie – na ochutenie

40-50 g strúhaného syra – voliteľné

Výborné cestíčko z majonézy a zemiakov!

Naučte sa výborné cestíčko z majonézy a zemiakov: Prvýkrát som ochutnala v reštaurácií a hneď som si aj vypýtala recept!

Neuveriteľne chutné a pritom stačí pridať len obyčajnú majonézu a strúhané zemiaky. Vyskúšajte, je výborné!

Potrebujeme:

500 g kuracieho mäsa

4 zemiaky

1 vajce

Majonézu – 1, 2 lyžice

2 lyžice hladkej múky

Soľ a korenie

Zvlášť:

Múku na obaľovanie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na tenšie plátky – rezníky. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a necháme chvíľku odležať, potom scedíme prebytočnú šťavu.

Mäso osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V samostatnej miske zmeišame vajce, múku, majonézu a dochutíme soľou a korením. Túto zmes primiešame k zemiakom a potom v cestíčku obaľujeme tak, aby sa na mäsku udržalo čo naviac cestíčka – je dobré pritlačiť cestíčko k mäso rukami, bude lepšie držať.

Vyprážame v rozpálenom oleji, na každej strane 3-4 minúty.

Jogurtovo-paprikové cestíčko pre fantastické mäso aj karfiol

Potrebujeme:

Kuracie prsia alebo karfiol či cuketu

200 g hustého bieleho jogurtu

1 vajce

Sladkú papriku

Soľ a čierne mleté korenie

150 g hladkej múky

Olej

Postup:

Ja som robila kuracinku – kuracie prsia. Jednoducho mäsko umyjeme a osušíme. V miske zmiešame vajce s jogurtom, soľou, korením a paprikou. Mäsko tiež zľahka ochutíme soľou, korením a jednoducho ponoríme do cestíčka. Necháme marinovať 30 minút a potom obalíme v múke a vypražíme. (ideálne je mať čo najmenšie kúsky ja som mala asi 2×2 cm). Podávame s prílohou podľa chuti.

Faraónske cestíčko

Potrebujeme:

2-3 ks kuracích pŕs (podľa veľkosti)

1 lyžička soli

1 dl piva

1 lyžica sójová omáčka

1 lyžička mleté čierne korenie

2 ks vajcia

1 lyžica grilovacie korenie

1 lyžica sezamové semienko

4 lyžice solamyl

5 lyžíc polohrubá múka

1 lyžica kremžská horčica

1 lyžica smotany kyslej (voliteľné – v originály smotana nebola, ja dávam)

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Do uzatvárateľnej dózy dáme všetky prísady na cestíčko a dobre premiešame, pridáme aj kuracie kúsky, zamiešame a necháme v chladničke do druhé dňa – zatvorené.

Rozpálime olej na panvici a z mäsa tvoríme tenkej placky v tvare rezňov. Smažíme z oboch strán dozlatista. Mäsko je krásne šťavnaté a na vrchu sa vytvorí pekná kôrka.

Ako prílohu  môžeme zvoliť všetko podľa chuti – zemiaky, krokety, americkej zemiaky, hranolky, ryžu. Bohato zdobíme zeleninovou oblohou.

Horčicové cestíčko

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

1 lyžicu horčice

2 vajcia

150 ml mlieka

6 lyžíc hladkej múky

1 lyžicu strúhanky

3 lyžice hladkej múky

Soľ a korenie

Postup:

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

Vajcia zmiešame s mliekom, 6 lyžicami múky a strúhankou.

3 lyžice múky preložíme na tanier a mäso obalíme najskôr v múke a potom v strúhankovej zmesi.

Vyprážame ako klasické rezne na rozpálenom oleji dozlatista.

Cestíčko s kyslou kapustou

Potrebujeme:

4 rezne

2 vajcia

100 ml piva

150 g kyslej kapusty

polohrubá múka

hladká múka

soľ

mleté korenie

Postup:

Kapustu scedíme, ak je príliš kyslá, tak ju opláchneme a pokrájame nadrobno.

Rozmiešame vajcia s pivom, kapustou a pridáme toľko polohrubej múky, aby vzniklo cestíčko. Podľa chuti osolíme.

Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý rozkrojíme na polovice – menšie rezne sa lepšie smaží. Obalíme v hladkej múke, v kapustovom cestíčkom a na oleji alebo masti usmažíme dozlatista.

Zemiakové cestíčko na nugetky

Potrebujeme:

Kuracie prsia (cca ½ kg),

2 lyžice worcestrovej omáčky,

2 lyžice sójovej omáčky,

1 mokka lyžička soli,

2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kura,

2 väčšie strúčiky cesnaku,

2 polievkové lyžice oleja,

štipka mletého čierneho korenia,

olej na vyprážanie

zemiakové cestičko:

2 stredne veľké zemiaky,

1 vajíčko,

3 navŕšené lyžice polohrubej múky

Potrebujeme:

Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame asi na ½ cm hrubé menšie plátky dáme do misy, pridáme omáčky mleté čierne korenie, soľ zmes korenia na pečené kurča, pretlačený cesnak olej premiešame, zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň si rozmixujeme zemiaky, pridáme vajíčko, múku, premiešame vznikne nám hustejšie cestíčko a pridáme do misy k mäsku. Premiešame, aby sa dostalo všade a postupne môžeme vyprážať v menšom množstve oleja. Sú hotové raz-dva, tak radšej neodbiehajte. Dresing: kyslá smotana, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka, trošku mlieka a plnotučnej horčice. Vynikajúci je, keď ho dochutíte troškou kôpru. K tomu zeleninový šalátik podľa vlastnej chuti. Zemiaky: na troche oleja popražíme do sklovita cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku a ešte trošku prehrejeme. Prelejeme zemiaky, premiešame a podávame s nugetkami. Môžeme dozdobiť kolieskami cibule.

Jemne pikantné cestíčko na rezne aj cuketu

Potrebujeme:

3 lyžice hladkej múky

2 lyžice solamylu

1 lyžičku sójovej omáčky

2 vajcia

4 strúčiky cesnaku

Štipku pálivej papriky alebo chilli

100 g najemno nastrúhaného syra

Perlivú minerálku podľa potreby

Voliteľné: Nadrobno nasekanú pažítku,tymián

Postup:

 Cuketu ošúpeme a nakrájame na plátky necelý centimeter hrubé – prípadne môžete nakrájať aj na krúžky, tvar je len na vás.. Plátky osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom (na potretie stačí jeden strúčik, zvyšný cesnak vmiešame do cestíčka).

V miske zmiešame všetky prísady na cestíčko. Podľa potreby môžeme zriediť minerálkou, alebo naopak zahustiť múkou. Cestíčko by malo mať konzistenciu ako klasické cestíčko na obaľovanie (ako hustá smotana). Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Cestíčko s údenou vôňou, vhodné aj na pečenie

Potrebujeme (na 2 kg mäsa alebo zeleniny):

4 vajcia

500 ml mlieka

500 g strúhaného údeného syra

3 strúčiky cesnaku

cca 60 g hl múky

1 bal. kypriaceho prášku do pečiva

Soľ

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady na cestíčko a jednoducho v ňom obalíme všetky kúsky rezňov (alebo rybu či zeleninu). Dáme na vymastený plech (alebo na plech vystlaný papierom, ktorý ale ešte pomastíme olejom). Pečieme pri teplote 195 stupňov približne 1 hodinu. Počas pečenia obrátime.  Podávame s prílohou podľa chuti.

Bublinkové cestíčko bez vajec – ideálne na karfiol

Cestíčko sa hodí aj na mäso a to najmä pre tých, ktorí majú alergiu na vajcia.

Potrebujeme:

1 stredne veľkú hlávku karfiolu

Šťavu z ½ citrónu

200 ml minerálky (prípadne podľa konzistencie cestíčka)

6 lyžíc hladkej múky

1 čajovú lyžičku soli

Olej

Postup:

Karfiol umyjeme a rozdelíme na malé ružičky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vriacej vode varíme 5 minút.

V miske zmiešame minerálku s múkou a soľou. Vymiešame hustejšie cestíčko – podľa potreby pridáme múku alebo naopak minerálku.

Uvarený karfiol necháme chvíľu vychladnúť a obaľujeme v cestíčku. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista zo všetkých strán.