plny-hrniec_transparent_negativ.png

V nedeľu už rezne neobaľujem, toto je stokrát lepšie: Zabudnite na trojobal, toto vylepšenie si zamiluje každý!

Kuracie rezne máme veľmi radi, ale v lete si rada uľahčím prácu a namiesto státia pri rozpálenej panvici radšej trávim čas vonku, pekne v chládku. :-)

 

 

Tieto rezne sú na leto ako stvorené, rýchle, chrumkavé a vhodné aj na grilovanie.

Navyše, je to oveľa zdravšie, ako vyprážance.

Potrebujeme:

4 ks kuracích pŕs

30 g horčice

50 g majonézy alebo kyslej smotany

 

 

30 ml oleja,

2 lyžičiek medu,

4 strúčiky cesnaku,

soľ,

 

 

červená paprika,

mleté ​​korenie

Postup:

 

 

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso.

Na začiatok chcem povedať, že okrem kuracieho mäsa môžeme aj iné hydinové mäso, alebo chudé bravčové mäso.

 

 

Takže, na marinádu všetko zmiešame.

Mäso si umyjeme.

Nakrájame na čo tenšie plátky a osušíme.

 

 

Vložíme do marinády aspoň na dve hodiny (ideálne na noc).

Potom len preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Žiadne obaľovanie.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre.

Čas pečenia je asi 30 minút – podľa druhu mäsa.

Obrátime a necháme dopiecť.

 

 

Ak chcete chrumkavejšiu verziu, obaľte pred pečením v strúhanke.

Pokvapkajte olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes