Kuracie rezne máme veľmi radi, ale v lete si rada uľahčím prácu a namiesto státia pri rozpálenej panvici radšej trávim čas vonku, pekne v chládku. :-) Tieto rezne sú na leto ako stvorené, rýchle, chrumkavé a vhodné aj na grilovanie. Navyše, je to oveľa zdravšie, ako vyprážance.
Potrebujeme:
4 ks kuracích pŕs
30 g horčice
50 g majonézy alebo kyslej smotany
30 ml oleja,
2 lyžičiek medu,
4 strúčiky cesnaku,
soľ,
červená paprika,
mleté korenie
Postup:
Na marinádu všetko zmiešame. Mäso si umyjeme, nakrájame na čo tenšie plátky a osušíme.
Vložíme do marinády aspoň na dve hodiny (ideálne na noc) a potom len preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre asi 30 minút.
Obrátime a necháme dopiecť.
Ak chcete chrumkavejšiu verziu, obaľte pred pečením v strúhanke a pokvapkajte olejom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)