Zabudnite na rezance: Naučte sa jednoduchý recept na úžasne nadýchané a jemné halušky z krupice!

Naučte sa perfektný tip, ako pripraviť tie najlepšie krupicové halušky, vďaka ktorým si na rezance už ani nespomeniete!

Nie každý vie robiť dobré halušky do polievky. Navyše, pri pokusoch robiť halušky z krupice často zápasíme s tým, že sú v strede príliš tvrdé a nedovarené. Naučte sa perfektný tip, ako pripraviť tie najlepšie krupicové halušky, vďaka ktorým si na rezance už ani nespomeniete!

Potrebujeme:

Na vývar:

500 g kuracích drobkov

2 ks mrkvy

1 menší zeler

1 petržlen (alebo dva menšie)

...

1 cibuľu

3 ks bobkového listu

Nové korenie celé

Čierne korenie celé

Soľ

Čerstvú petržlenovú vňať

Na halušky:

2 vajcia

7 lyžíc krupice

Štipku jedlej sódy – tá je dôležitá pre nadýchanú konzistenciu

Olej a soľ

Postup:

Do studenej vody vložíme kuracie droby. Necháme variť asi 10 minút, kým nevyjde na haldinu pena. Potom ju vyberieme lyžicou a do polievky pridáme zelenunu a koreniny. Varíme, kým zelenina nezmäkne.

Medzitým si pripravíme cesto na halušky. Vajcia rozmiešame s trochou oleja, soľou a sódou. Pomaly za stáleho miešania prisypeme do zmesi krupicu a vymiešame cesto krémovej konzistencie. Cesto necháme v chladničke odležať aspoň po dobu 1 hodiny.

Potom cesto vyberieme a lyžicou dávkujeme jednotlivé halušky priamo do vývaru – môžeme uvariť aj vo vriacej vode, ale halušky nebudú aké chutné. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme ešte 15-20 minú.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)