plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na obyčajné vajcia uvarené natvrdo: Vložte ich do pohára a pridajte túto surovinu, výsledok je perfektný!

Zabudnite na obyčajné vajcia uvarené natvrdo: Táto úprava v pohári nie je náročná, výsledok je však neporovnateľný!

Vajcia – hádam žiaden komplexný pokrm sa bez nich nezaobíde. Vajcia sú neodmysliteľné tiež ako súčasť studených obložených mís, jednohubiek, alebo iného pohostenia pre naše návštevy. Existuje však jednoduchý spôsob, ktorý dokáže obyčajné vajcia premeniť nielen na delikatesu, ale aj ozdobu každého slávnostného stola. Pýtate sa, čo je tou záhadnou ingredienciou, ktorá premení obyčajné vajcia na niečo skutočne výnimočné? Obyčajná červená repa. Po jej pridaní totiž vajcia získajú nielen novú chuť, ale zároveň aj krásnu fialovú farbu.

2308863-beet-pickled-eggs

Nakladané vajcia s červenou repou sú pochúťkou, ktorá v niektorých krajinách patrí k neodmysliteľnej pochúťke rovnako, ako napríklad nakladané uhorky. Príprava tejto pochúťky je skutočne jednoduchá, zvládne ju skutočne každý a výsledok je nielen potešením pre oko, ale aj pre chuťové bunky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebujeme:

Uzatvárateľné poháre na zaváranie (2 väčšie alebo 3 menšie)

Natvrdo uvarené vajcia (cca 12 kusov)

1 väčšiu cibuľu nakrájanú na tenko

500 g nakladanej červenej repy aj s nálevom

1 hrnček octu

1 hrnček kryštálového cukru

8 ks celých klinčekov

2 lyžičky soli

Postup:

tumblr_mnvmsrvy691r0nhs9o1_1280

V hrnci zmiešame najemno nasekanú cibuľu s repu a šťavou, octom, klinčekmi, soľou a cukrom.

Zmes privedieme do varu za stáleho miešania tak, aby sa cukor celkom rozpustil.

Keď sa cukor rozpustí, odstránime hrniec z plameňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu – to je veľmi dôležitý krok.

Keď zmes vychladne, jednoducho ju nalejme na vajcia a poháre pevne uzatvoríme.

Vložíme do chladničky a necháme odležať 3 dni. Z času na čas poháre otáčame, aby sme mali istotu, že sa celý povrch vajec pokryje zmesou.

14517579_10206176236799742_4690365860702431999_n

Po troch dňoch sú fialové vajcia pripravené a môžete si na nich pochutnávať.

Najlepšie recepty na dnes