Zabudnite na obyčajné palacinky: Dajte do cesta minerálku a kyslú smotanu, takú dobrotu ste ešte nejedli!

Tento recept mám z TV relácie o varení a pripravovali tam recept, kde do cesta nedávali mlieko, ale kyslú smotanu, kvapku rumu a minerálku. Skúsila som a bola som veľmi prekvapená chuťou. Iné palacinky už nerobím, cesto je fantastické!

Potrebujeme:

200 ml kyslej smotany 15%

2 vajcia

1,5 šálky hladkej múky (250 ml)

cca 150-200 ml perlivej minerálky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice cukru (alebo ako máte radi sladké)

Špetku soli

Citrónovú kôru a škoricu

1 lyžičku rumu

Postup:

V miske si najskôr zmiešame tekuté prísady – smotanu, minerálku, vajce a rum.

Do tejto zmesi vmiešame sypké prísady, vymiešame jednotné cesto a necháme chvíľu odstáť.

Na panvici si zahrejeme trochu oleja a naberačkou dávkujeme cesto, ak máme panvicu s hrubším dnom, olej nie je treba.

Vyprážame z oboch strán dozlatista.

Cesto je jemnejšie, ako pri klasickej receptúre, treba byť opatrný pri jeho obracaní.

Inak sú palacinky naozaj fantastické. Palacinky robím aj na slano, stačí jednoducho vynechať cukor.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay