Kto by nemiloval vyprážané huby? Vďaka tomuto špeciálnemu nápadu na obaľovanie budú chutnejšie ako kedykoľvek predtým.
Potrebujeme:
300 g menších húb
2-3 lyžice hladkej múky
1-2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku sójovej omáčky
Kvapku vody (uvidíte podľa konzistencie cestíčka)
Soľ, korenie a sušené bylinky podľa chuti
Strúhanku
Postup:
Huby očistíme a osušíme papierovým obrúskom.
Múku zmiešame so sójovou omáščkou, pretlačeným cesnakom a kvapkou vody. Malo by to mať konzistenciu ako hustejšia kyslá smotana.
Necháme odležať 15-20 minút, do cestíčka môžeme pridať ľubovolné koreniny.
Na hlbšej panvici necháme zahriať olej. Huby ponoríme najskôr do cestíčka a potom do strúhanky. Hneď vyprážame v rozpálenom oleji.
Prebytočný olej odstránime pomocou papierového obrúska a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)