plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na klasický trojobal: Obaľte huby v tomto a budú také chrumkavé a lahodné, ako nikdy predtým!

Kto by nemiloval vyprážané huby? Vďaka tomuto špeciálnemu nápadu na obaľovanie budú chutnejšie ako kedykoľvek predtým.

Kto by nemiloval vyprážané huby? Vďaka tomuto špeciálnemu nápadu na obaľovanie budú chutnejšie ako kedykoľvek predtým.

Potrebujeme:

300 g menších húb

2-3 lyžice hladkej múky

1-2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku sójovej omáčky

Kvapku vody (uvidíte podľa konzistencie cestíčka)

Soľ, korenie a sušené bylinky podľa chuti

Strúhanku

Postup:

Huby očistíme a osušíme papierovým obrúskom.

Múku zmiešame so sójovou omáščkou, pretlačeným cesnakom a kvapkou vody. Malo by to mať konzistenciu ako hustejšia kyslá smotana.

Necháme odležať 15-20 minút, do cestíčka môžeme pridať ľubovolné koreniny.

Na hlbšej panvici necháme zahriať olej. Huby ponoríme najskôr do cestíčka a potom do strúhanky. Hneď vyprážame v rozpálenom oleji.

Prebytočný olej odstránime pomocou papierového obrúska a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes