Zabudnite na fánky a vyskúšajte túto jablkovú dobrotu: Zopár bežných ingrediencií, pár minút prípravy, bez kysnutia a rúry, rozhodne to stojí za vyskúšanie!

Vyskúšajte netradičnú jablkovú dobrotu podľa nášho receptu.

Z pár ingrediencií dokážete vyčarovať úžasnú pochúťku, ktorú si vaši najbližší ihneď obľúbia.

 

 

Sladké jablkové šúľky podľa receptu z youtube.

...

U nás doma je táto dobrota známa ako šklbance a to vďaka nepravideľnému tvaru jednotlivých šúľkov.

Potrebujeme:

1 vajce

1/2 ČL soli

8 gramov vanilkového cukru

2 PL kryštálového cukru

2 PL rastlinného oleja

125 g jogurtu s vanilkovou príchuťou

5 g prášku do pečiva

250 g hladkej múky

1 jablko

Na pomastenie a vyprážanie:

rastlinný olej

Na posyp:

kryštálový cukor

škoricu

Postup:

Do väčšej misky pridáme vajce, soľ, vanilkový cukor, cukor, olej.

Všetko spolu metličkou rozšľaháme.

Potom do zmesi pridáme jogurt a opäť šľaháme.

 

 

Ďalej do misky pridáme prášok do pečiva, múku, premiešame špachtľou.

Vymiesime do lepkavého cesta.

Ošúpané jablko nakrájame na malé kúsky, pridáme do misky s cestom a rukou vmiešame.

 

 

Z cesta vytvarujeme šúľky – prípadne z cesta len odšklbávame kúsky, ktoré poukladáme vedľa seba na naolejovaný tanier.

Pripravíme si panvicu, na ktorej zahrejeme olej.

Šúľky vysmažíme na strednej teplote do hneda zo všetkých strán.

 

 

V tanieri zmiešame cukor so škoricou a šúľky obalíme.

Chrumkavú lahôdku môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay