plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 minútový jablkový koláč na panvici, ktorý sa roztopí v ústach: Rýchly a chutný dezert ku kávičke!

Pripravte si doma jemný a nadýchaný jablkový koláč upečený na panvici.

Stačí len pár minút a chutné a neskutočne voňavé raňajky máte na stole.

 

 

Výnimočný recept z youtube kanála Panna Lesia na nadýchaný jablkový koláč z panvice.

Potrebujeme:

2 vajcia

3-5 PL kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru

štipku soli

3 PL jogurtu alebo kyslej smotany

 

 

2 PL rastlinného oleja

160 g hladkej múky

2 ČL prášku do pečiva

3 jablká

maslo na vymastenie panvice

Voliteľné:

 

 

Orechy

Čokoláda

Iné ovocie podľa chuti

Na posypanie:

Práškový cukor

Prípadne aj poleva na ozdobu

Postup:

Do misky pridáme vajcia a cukor.

 

 

Prisypeme vanilkový cukor, soľ a metličkou vyšľaháme.

Potom pridáme jogurt alebo kyslú smotanu, olej.

Opäť vymiešame metličkou.

 

 

Potom do cesta preosejeme múku s práškom do pečiva.

Miešame, kým nevznikne riedke cesto.

Neošúpané jablká zbavíme stoniek a jadrovníkov.

Nakrájame ich na kocky, pridáme do cesta a špachtľou premiešame.

 

 

Panvicu vymastíme zmäknutým maslom.

Cesto vložíme na panvicu.

Rovnomerne ho zarovnáme a prekryjeme pokrievkou.

 

 

Koláč pečieme na sporáku na najslabšom plameni.

Približne po pol hodine, ak je koláč na povrchu kyprý, pomocou taniera ho pretočíme a vyberieme.

 

 

Jemný koláčik môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes