plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z tohoto koláčika sa nepriberá: Len ovocie, nízkotučný tvaroh a 1 prísada, ktorá dokonale nahradí múku!

Tento koláčik je super-diétny, v originály je pečený úplne bez cukru a múky. Ja som však použila cukor a tak pridávam moju verziu. Ak chcete koláčik z ktorého sa skutočne nedá pribrať, nahraďte cukor, medom alebo iným sladidlom a vanilkový cukor esenciou alebo vanilkovým extraktom. A je to skutočne tak, že namleté mandle dokonale nahriada múku, je to výborné.

Potrebujeme:

4 balíčky mäkkého tvarohu (3% tuku)
6 vajec
V originálnom recepte je med alebo sirup z agave, ja som dala 175 g práškového cukru
100 g mandlí (olúpaných a zomletých na jemnú múčku – mandlová múčka)
V originál recepte je 1 lyžička vanilkového extraktu, ja som dala 2 balenia vanilkového cukru
1 vanilkový puding v prášku
kôra z 2 citrónov, šťava z 1 z nich
500 g černíc, malín, čučoriedok alebo nakrájaných broskýň

Použite väčšie tortovú formu, najlepšie s vyšším okrajom.

Postup:

Najskôr si rozohrejeme rúru na 180 ° C. Vymastíme si maslom tortovú formu s odnímateľným dnom. V mixéri som si zmiešala tvaroh a cukor, vrátane vanilkového cukru, vajcia a nastrúhanú citrónovú kôru najemno a pridáme, mandľovú múčku a vanilkový puding a všetko zmiešame do hladka.

Nakoniec pridáme šťavu z citróna a ešte raz všetko vyšľaháme. Zmes vlejeme do pripravenej formy a navrch posypeme černicami – černice môžete zamiešať aj priamo do náplne. Dáme piecť asi na 45-55 minút kým nebude aj stred prepečený. Vyberieme z rúry, necháme zľahka vychladnúť a usadiť a až potom vyberieme z formy. Môžeme aj ľahko pocukrovat – ale pre dietnejšiu verziu by sa mal cukor úplne vynechať. Uchovávajte v chladničke, aj keď chutí skvelo teplý či vlažný.

Najlepšie recepty na dnes