Pochúťka, ktorú si zamiluje úplne každý. Na gril aj v rúre, určite skúste!
Potrebujeme:
8 nových zemiakov
300 gramov slaniny
1 cibuľka
2 strúčiky cesnaku
koreniny podľa chuti (čili, mletá rasca, červená paprika..)
trochu oleja
soľ a korenie
Postup:
Zemiaky dobre umjeme (nešúpeme) a očistíme, nakrájame ich na plátky, ktoré budú hrubé asi 1 centimeter. Cesnak pretlačíme a miske ho zmiešame so zemiakmi, olejom a koreninami.
Cibuľu si nakrájame. Slaninu si nakrájame na rovnaké plátky ako zemiaky a pripravíme si špajdle. Zemiaky, slaninu a cibuľu striedavo napichávame. Špízy naukladáme na alobalovú misku a pečieme na grile alebo v rúre asi 30 minút. Počkáme, kým nie je špíz opečený dochrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cesmak.info