Z grilu neexistuje nič chutnejšie, ako tieto zemiakovo-slaninové špízy: Vyskúšajte ich aj v rúre, je to delikatesa!

Pochúťka, ktorú si zamiluje úplne každý. Na gril aj v rúre, určite skúste!

Potrebujeme:

8 nových zemiakov

300 gramov slaniny

1 cibuľka

2 strúčiky cesnaku

koreniny podľa chuti (čili, mletá rasca, červená paprika..)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

trochu oleja

soľ a korenie

Postup:

Zemiaky dobre umjeme (nešúpeme) a očistíme, nakrájame ich na plátky, ktoré budú hrubé asi 1 centimeter. Cesnak pretlačíme a miske ho zmiešame so zemiakmi, olejom a koreninami.

Cibuľu si nakrájame. Slaninu si nakrájame na rovnaké plátky ako zemiaky a pripravíme si špajdle. Zemiaky, slaninu a cibuľu striedavo napichávame. Špízy naukladáme na alobalovú misku a pečieme na grile alebo v rúre asi 30 minút. Počkáme, kým nie je špíz opečený dochrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cesmak.info