plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z 3 kíl broskýň a 900 g cukru mám 16 pohárov najlepšie džemu: Žiaden gelfix a tá chuť je miliónová!

Z troch kíl broskýň mám 16 malých džemových pohárikov. Na celý rok máme prefektnú maškrtu na palacinky aj do koláčov. Tento džem chutí fantasticky, u nás doma je ešte obľúbenejší ako marhuľový.

Potrebujeme:

3 kg broskyne

900 g cukor trstinový

Postup:

Broskyne umyjeme a na 2 minúty dáme do vriacej vody.

Olúpeme, nakrájame na štvrtinky a dáme do veľkého hrnca. Presypeme trstinovým cukrom, dobre premiešame a necháme do druhého dňa v hrnci odpočívať.

Na druhý deň ráno premiešame, povarime 3 minúty a opäť necháme odkryté stáť do večera.

Večer som prevaríme opäť – zmes už začína vyzerať ako džem a chutí fantasticky.

Ráno poslednýkrát prevaríme  cca 10 minút. Kto má rád hustejší džem, môže variť aj dlhšie. Naplnila som ho ešte horúci do pohárov, zavrela dobre viečka, prevrátila hore nohami a nechala do večera vychladnúť.

Najlepšie recepty na dnes