Vznešený nastrúhaný jablkáč: 4 vrstvy a chuť taká úžasná, že prekoná aj zložité zákusky!

Sezóna jabĺk je tu a tento koláčik vtedy nemôže chýbať na stole. Výborný strúhaný jablkový koláčik.

Sezóna jabĺk je tu a tento koláčik vtedy nemôže chýbať na stole. Výborný strúhaný jablkový koláčik.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 220 g masla (studená kocka)
  • 2 a 1/2 pohára hl. múky
  • 5 žĺtkov
  • 1 čajová lyžička sódy na pečenie
  • 5 lyžíc kr. cukru
  • 1 polievková lyžica kakaa
Krém:
  • 5 bielkov
  • 3/4 šálky cukru
  • 2 balenia smotanového pudingu
ďalej:
  • 10 stredných jabĺk
  • škorica
  • 1 lyžica instantnej kávy

Postup:

Bielky sa oddelia od žĺtkov.
Zmiešame žĺtky, múku, sódu, maslo a cukor. Vytvorime jednotné cesto, ktoré rozdelíme na 2/3 a 1/3.
V menšom diely cesta urobíme otvor, nasypeme doň kakao a premiešame. Vložte oba kusy cesta na chvíľu do mrazničky.
Plech (20 x 35) vložte papierom na pečenie. Potom na veľkom strúhadle nastrúhajte bielo cesta a rozložíte ho rovnomerne po celej ploche plechu. Zľahka vyrovnajte. Vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a 20 minút.
Zatiaľ čo je jedna časť cesta v rúre, očistíme jablká, nastrúhame a odstránime prebytočnú šťavu.
Plech vyberieme z rúry a pripravíme sa na výrobu pudingovej peny.
Vyšľaháme bielky, pridáme cukor  a celkom na konci puding (pudingový prášok). Jablká posypeme škoricou a kávou. Na vychladnuté cesto navrstvíme krém, nastrúhame na vrch zvyšné cesto a pečieme ešte 40 minút pri teplote 195 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)