Keď upečiem tieto jemnulinké slimáky, mám istotu, že môj muž je najšťastnejší :-). Ak chcete doma potešiť aj vy, skúste toto vynikajúce pečivo.
Potrebujeme:
175 ml polotučného mlieka
1 lyžička kr. cukru
1 lyžička polohrubej múky
ďalej:
10 g čerstvého droždia
350 g polohrubej múky
20 g kr. cukru
Soľ
1 vajce
75 g masla
Náplň:
500 g hrudkovitého tvaorhu
1 žĺtok
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo. Pridáme vykysnutý kvások, vymiesime jednotné vláčne cesto a necháme vykysnúť. Tvaroh rozmiešame so žĺtkom a vanilkovým cukrom.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik 40×30 cm. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rovnomerne rozmiestnime tvaroh, posypeme cukrom a umytými hrozienkami. Stočíme do tuhej rolády a krájame 2 cm široké kolieska. Kolieska kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, ľahko ich roztlačíme, potrieme vajíčkom. Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Ešte horúce pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.