plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné tvarohové slimáky pre šťastného manžela: Neopísateľne chutné pečivo, tajomstvo je ukryté v tom úžasne jemnom ceste!

Keď upečiem tieto jemnulinké slimáky, mám istotu, že môj muž je najšťastnejší :-). Ak chcete doma potešiť aj vy, skúste toto vynikajúce pečivo.

Potrebujeme:

175 ml polotučného mlieka

1 lyžička kr. cukru

1 lyžička polohrubej múky

ďalej:

10 g čerstvého droždia

350 g polohrubej múky

20 g kr. cukru

Soľ

1 vajce

75 g masla

Náplň:

500 g hrudkovitého tvaorhu

1 žĺtok

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo. Pridáme vykysnutý kvások, vymiesime jednotné vláčne cesto a necháme vykysnúť. Tvaroh rozmiešame so žĺtkom a vanilkovým cukrom.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik 40×30 cm. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rovnomerne rozmiestnime tvaroh, posypeme cukrom a  umytými hrozienkami. Stočíme do tuhej rolády a krájame 2 cm široké kolieska. Kolieska kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, ľahko ich roztlačíme, potrieme vajíčkom. Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Ešte horúce pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.

Najlepšie recepty na dnes