plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vzácny recept na bublaninu z roku 1945: Držte sa tohoto postupu a bude neskutočne vláčna a nadýchaná!

Naozaj bublanina poctivá, ako z detských čias od našich babičiek. Ďakujem za recept a posúvam ďalej. :-)

Dobrý deň som natrafila na fantastický recept na bublaninu, ktorý mi pripomenul detstvo. Autorkou je pani  Lenka Samuelová, ktorá recept uverejnila na facebooku a ja som ho hneď aj skúsila. Naozaj bublanina poctivá, ako z detských čias od našich babičiek. Ďakujem za recept a posúvam ďalej. :-)

Potrebujeme:

200 g práškového cukru,

150 g masla,

6 väčších vajíčok,

200 g polohrubej múky,

1 bal. prášku do pečiva,

1 bal. vanilkového cukru na posypanie

Maslo a krupicový cukor na vytretie a vysypanie plechu

Postup:

V miske si vyšľaháme žĺtky, maslo a cukor do peny. Zvlášť vyšľaháme bielky a pridáme do nich aj sypké prísady (múku a prášok do pečiva). Obe hmoty opatrne zmiešame – vďaka tomu bude bublanina krásne nadýchaná. Potom postupujeme ako pri klasickej bublanine – navrstvíme na vymastený a cukrom vysypaný plech (prípadne na plech vyložený papierom na pečenie).

Na cesto uložíme ovocie (môžeme ho najskôr obaliť v hladkej múke, aby nekleslo na dno – môj tip) a dáme piecť. pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

Nakoniec posypeme vanilkovým cukrom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Majka C.

Najlepšie recepty na dnes