plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vzácny recept na bábovku z roku 1890: Vďaka tajnej prísade je neskutočne vláčna a nadýchaná!

Tento recept je zo starej kuchárky, ktorá pochádza z 18. storočia. Je to vzácny recept a tak budem rada, keď sa uchová čo najdlhšie

Tento recept je zo starej kuchárky, ktorá pochádza z 18. storočia. Je to vzácny recept a tak budem rada, keď sa uchová čo najdlhšie. Aj ja som chvíľu neveriacky pozerala na tie prísady – hlavne na majonézu (tú kedysi mali len domácu, my si môžeme jednoducho otvoriť pohár z obchodu :-)). Práve vďaka tejto nezvyčajnej prísade – majonéze je taká fantastická. Ale odporúčam skúsiť, naozaj je úžasná! :-)

Potrebujeme:

150 g cukru krupica

0,25 l mlieka

Štipku citrónovej kôry

1 bal. prášku do pečiva

150 g majonézy

300 polohrubej múky

Postup:

Majonézu (musí ísť o čistú majonézu bez akýchkoľvek prísad) dáme do misky, zamiešame do nej cukor a nastrúhanú citrónovú kôru, potom striedavo pridávame polohrubú múku a vlažné mlieko. Posledná časť múky zmiešame s kypriacim práškom. Cesto na túto bábovku má byť husté asi ako na lievance. Cesto môžeme ako klasicky rozdeliť na dve časti a do jednej vmiešať kakao, alebo nechať bábovku len jednofarebnú.

Vo vymastenej a strúhankou vysypanej forme pečieme bábovku zvoľna asi hodinu.

Necháme vychladnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes