Vyzerá to ako nepekné skladisko uprostred lesa. Počkajte, až uvidíte, o čo skutočne ide!

Staré známe príslovie hovorí: „Nesúď knihu podľa obalu“. Aj v tomto prípade sa oplatí vyčkať a zistiť, čo sa skutočne ukrýva za prvým – nie veľmi príjemným dojmom.

Istý muž z Ottawy miluje prírodu a keď sa rozhodoval, pre miesto, na ktorom bude žiť, rozhodnutie bolo jasné – krásny les, rozprestierajúci sa za mestom. Dokonca našiel aj perfektné miesto – maličký pozemok, ktorý sa nachádzal hlboko v lese – 50 km od mesta, z ktorého muž pochádza.

Samozrejme, okrem kúpi pozemku bolo nutné zvážiť aj finančné možnosti. Mladý človek na začiatku samostatného života sa nechcel na dlhé roky zadĺžiť astronomickou hypotékou. Povedal si, že nájde iné riešenie.

Vedel, že jediné čo potrebuje, je nájsť vhodný stavebný materiál za prijateľnú cenu, všetko ostatné dokáže zvládnuť či už vlastnými silami alebo s pomocou priateľov. Po dlhom pátraní sa mu naskytlo riešenie, lacno kúpil 3 vyradené prepravné kontajnery a s pomocou kamarátov sa pustil do práce. Na pozemku v lese postavili terasu a uložil na ňu 3 kontajnery. Jediné, čo s povrchom kontajnerov urobili bolo to, že ošetrili zhrdzavený povrch a naniesli nový náter. Inak ponechali kontajnerom pôvodný – na prvý pohľad nevábny vzhľad- malo to však svoj význam. Muž chcel mať v lese dokonalý pokoj, netúžil po zvedavých pohľadoch ľudí prechádzajúcich okolo. Niekoľko kilometrov od tohoto miesta sa totiž nachádza menšia chatová oblasť.

A ako reagujú ľudia pri prechádzaní popri stavbe? „Jednoducho ohrnú nosom a pokračujú ďalej“,hovorí 29-ročný Joseph Dupuis.

Hlavné ťažisko práce spočívalo v premene interiéru. Vnútorné steny medzi kontajnermi boli odstránené a vznikol tak veľký otvorený priestor. Ten je vybavený minimalisticky a maximálne účelne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Dom je zároveň energeticky celkom sebestačný. Potrebná energia je získavaná zo solárnych panelov. Teplo zabezpečuje vyhrievaná podlaha a klasická pec na drevo. Muž hovorí, že počas 2 ročného života na tomto mieste bol najvyšší účet, ktorý musel uhradiť, ten za mobilný telefón. Takýto štýl bývania ho podľa vlastných slov nestojí takmer nič.

zdroj: countrylife