plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vývar bude dobrý aj po týždni: Všetko, čo musíte urobiť, je táto 1 vec pred vložením do chladničky!

Vynikajúci tip, ktorý sa oplatí poznať.

Skysol vám vývar?

 

 

Asi ste ho zle uskladnili.

Urobte toto a vydrží vám v chladničke aj týždeň ako čerstvý.

Portál mojegotowanie prezradil starý babský trik, ktorý robí zázraky.

Navarili ste pre celú rodinu veľký hrniec vývaru, no po pár dňoch vývar skysne a zakalí sa?

Pravdepodobne ste zmeškali dôležitý krok.

Veľa ľudí na to zabúda, no polievka vďaka tomu vydrží čerstvá dvakrát tak dlho.

 

 

Zistite, ako vývar správne skladovať a jeho chuť si budete môcť vychutnávať celý týždeň.

Ako dlho vydrží vývar v chladničke?

Ak ste väčšiu porciu vývaru varili niekoľko dní, nezabudnite ho dať do chladničky.

Predtým by sa však mala úplne vychladnúť, pretože vloženie teplej polievky do chladničky môže poškodiť zariadenie.

 

 

Najlepšie je nechať polievku na pulte, kým úplne nevychladne a až potom ju vložiť do chladničky.

Takto uskladnený vývar vydrží čerstvý asi 3 dni.

Čo robiť, aby sa vývar neskazil?

 

 

Udržiavanie vývaru v chladničke však nie je všetko.

Ak chcete, aby vydržal čerstvý aj dvakrát dlhšie, môžete použiť jednoduchý trik.

Aby ste predĺžili jeho trvanlivosť, stačí ho pred vložením do chladničky precediť cez sitko.

 

 

Je to mimoriadne dôležité, pretože zelenina aj mäso z vývaru urýchľujú kysnutie vývaru.

Scedenie trvá len niekoľko sekúnd a udrží vývar čerstvý až týždeň.

Ako uchovávať vývar ešte dlhšie?

 

 

Ak vám však zostalo toľko polievky, že ju nemôžete zjesť do týždňa, je najlepšie ju zamraziť alebo zakonzervovať.

Obe tieto metódy umožňujú zachovať plnú chuť polievky a jej nutričnú hodnotu.

Ako dlho sa dá tento odvar skladovať?

 

 

Správne pasterizovaný bujón možno skladovať v pohároch až niekoľko týždňov a mrazený až pol roka.

Veľa šťastia!

 

Foto: tjn
Foto: tjn-Majka
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes