Vysoký tvarohovo-jablkový koláč

Tvarohový krém, smotanové cesto a sladučké jablká ukryté pod ľahkým snehom. Tomu sa hovorí dobrota!

Jablkový dezerty s vynikajúcim krémom z tvarohu, pokrytý ľahučkým snehom. To je dobrota!

Potrebujeme:

2 šálky hladkej múky

100 g kyslej smotany

4 vajcia

1 a ½ šálky cukru

200 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

10 g prášku do pečiva

500 g tvarohu

4 väčšie jablká

Špetku škorice

Postup:

Oddelíme bielky a žĺtky. V jednej miske zmiešame 3 žĺtky s ½ cukru, maslom, múkou s práškom do pečiva a kyslou smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme na 1 hodinu do chladničky.

Medzitým očistíme jablká, vyberieme jadro a nakrájame na tenké plátky. Môžeme pokvapkať trochou citrónovej šťavy, aby nestmavli.

Tvaroh zmiešame so zvyšným žĺtkom a 1/3 šálky kryštálového cukru.

Cesto vyberieme z chladničky a navrstvíme do pripravenej formy tak, aby čiastočne pokrývalo aj kraje formy. Na cesto natrieme tvarohovú plnku. Posypeme škoricou a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Medzitým z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh. Po 30 minútach vyberieme koláč z rúry, navrstvíme sneh a vložíme ešte na 5-7 minút do rúry.

Hotový koláčik necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk