plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto pripravený karfiol chutí lepšie ako mäso: Hotový je za pár minút a rodina bude nadšená!

Pripravte si toto bezmäsité jedlo z karfiolu podľa receptu z youtube a mäso vám vôbec nebude chýbať.

Pripravte si toto bezmäsité jedlo z karfiolu podľa receptu z youtube a mäso vám vôbec nebude chýbať.

Fantastický a rýchly obed, ktorý chutí celej rodine!

Potrebujeme:

500 g karfiolu

soľ podľa chuti

1 strúčik cesnaku

1 PL octu

100 g hladkej múky

1/2 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL červenej mletej papriky

1 ČL sušeného cesnaku

1 PL nakrájanej koriandrovej alebo petržlenovej vňate

1 vajce

120 ml mlieka

rastlinný olej

Postup:

Karfiol si rozdelíme na ružičky, dáme do sitka a dobre prepláchneme.

Vložíme ho do hrnca, zalejeme vodou, osolíme, pridáme strúčik cesnaku, lyžicu octu.

Varíme do mäkka asi 10 – 15 minút.

Potom vodu zlejeme.

Pripravíme si suchú zmes.

Múku v mise zmiešame so soľou, korením, mletou paprikou, sušeným cesnakom, nasekanou vňaťou.

Pridáme vajíčko, zalejeme mliekom a dobre metličkou premiešame.

V tomto cestíčku obaľujeme ružičky karfiolu.

Vysmážame na rozhorúčenom oleji z oboch strán do zlatohneda.

Ukladáme ho na papierové utierky, aby do nich vsiakla prebytočná mastnota.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes