Neskutočná krémová torta z hrozienkového cesta.
Nič chutnejšie ste v živote neochutnali.
Jednoduchý recept na neodolateľnú tortu z youtube kanála einfach lecker.
Potrebujeme:
200 g hrozienok
300 ml mlieka
6 vajec
200 g kryštálového cukru
1,5 ČL prášku do pečiva
1 PL octu
350 g hladkej múky
20 g kakaa
350 g vareného kondenzovaného mlieka
smotany na šľahanie
100 g čokolády
25 ml smotany na šľahanie
bielu čokoládu
Postup:
Hrozienka v miske zalejeme vriacou vodou a 30 minút necháme odstáť.
Po uplynutí doby ich precedíme, preložíme do misy, zalejeme prevareným mliekom a vyšľaháme tyčovým mixérom.
Do hlbokej misy pridáme vajcia, cukor a šľaháme do peny.
Pridáme hrozienkovú zmes a zamiešame.
V malej miske zmiešame prášok do pečiva s octom.
Nalejeme do zmesi a zamiešame.
V miske zmiešame múku s kakaom a pridávame po častiach do cesta.
Dve rovnako veľké tortové formy vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme do nich cesto, vložíme do rúry.
Pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme cesto z formy, aby vychladlo.
Do samostatnej misky pridáme kondenzované mlieko, smotanu.
Vyšľaháme krém.
Cesto prekrojíme vodorovne na polovicu a potrieme krémom.
Preložíme ďalším plátom cesta.
Potrieme krémom a toto zopakujeme aj s ostatnými vrstvami.
Nakoniec potrieme krémom vrch a okraje.
Tortu vložíme do chladničky na 5-6 hodín.
Do menšej misky pridáme nalámanú čokoládu a smotanu.
Misu vložíme na 30 sekúnd do mikrovlnnej rúry a zohrejeme.
Čokoládu nalejeme do plastového vrecka, ozdobíme a potrieme vrch torty.
Nakoniec vrch ozdobíme roztopenou bielou čokoládou a môžeme servírovať.
Výsledok naozaj stojí za to.
Recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať!
Dobrú chuť!
Video návod: