Vyšľahajte med s bielkom: Dezert pripravený za niekoľko minút, bez pečenia a kondenzovaného mlieka!

Pripravte si doma tradičnú grécku pochúťku „Mandolato“.

Recept je absolútne nenáročný, zvládne ho ktokoľvek a postačí vám len pár jednoduchých ingrediencií.

 

 

Vynikajúci recept na mandľový nugát z youtube kanála Zdravo a chutne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

 

 

200 g mandlí

1 bielok

125 g medu

125 g práškového cukru

Postup:

 

 

Mandle vložíme do hrnca.

Zalejeme vodou.

 

 

Privedieme do varu.

Potom varíme 3 minúty.

 

 

Scedíme vodu, mandle necháme dostatočne vychladnúť.

Potom ich olúpeme.

Ošúpané mandle opražíme na suchej panvici.

 

 

Bielok vložíme do pohára.

Mixérom ho vyšľaháme na penu.

Na panvicu nalejeme med.

 

 

Pridáme cukor, zohrejeme a miešame, kým nám nevznikne krém.

Ďalej pridáme rozšľahaný bielok.

Všetko dôkladne zmiešame.

 

 

Nakoniec pridáme mandle a miešame.

Hmotu dáme do formy, zarovnáme.

Vložíme na 12 hodín do chladničky.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme nugát z formy.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay