Vynikajúci trojzložkový recept na jednoduchý dezert, ktorý pripravíte za chvíľu a bez pečenia.
Skvelý dezert bez smotanového syra, s nízkym obsahom tuku a bez želatíny.
Výborný recept z youtube kanála Zdravo a chutne na nepečený dezert.
Potrebujeme:
760 g vareného kondenzovaného mlieka
600 g kondenzovaného mlieka
14 neplnených tortových oblátkov
150 g mandlí
100 g čokolády
20 ml rastlinného oleja
Postup:
Do misky pridáme varené kondenzované mlieko, kondenzované mlieko.
Špachtľou vymiešame.
V mixéri rozmixujeme mandle na prášok.
Krém nanesieme na oblátku.
Rozotrieme po celej ploche.
Posypeme mandľami.
Preložíme ďalšou oblátkou.
Pridáme ďalšiu oblátku.
Rukami ju zatlačíme a špachtľou nanesieme krém.
Preložíme ďalšou oblátkou a zatlačíme.
Takto spravíme so všetkými vrstvami.
Do rajnice na sporáku pridáme nalámanú čokoládu a olej.
Čokoládu za miešania rozpustíme.
Čokoládu nalejeme na vrch dezertu a rozotrieme.
Boky potrieme krémom z kondenzovaného mlieka.
Na boky nanesieme mandle.
A necháme stuhnúť čokoládu.
Dobrú chuť!
Video návod: